Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης της Ρωσίας σε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της ενδέχεται να προσκαλέσουν τη Ρωσία σε μια μελλοντική ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για να συζητήσουν τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής με τους όρους του Κιέβου, δήλωσε την Κυριακή ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters,

Σημειώνεται ότι η Ελβετία θα φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής για να συζητηθεί ένα πλάνο για την ειρήνη από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το οποίο θα μπορούσε να παραδοθεί στη Ρωσία κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης συνάντησης σε μεταγενέστερη ημερομηνία, δήλωσε ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ζελένσκι.

“Μπορεί να υπάρξει μια κατάσταση κατά την οποία θα καλέσουμε από κοινού εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου θα τους παρουσιαστεί το σχέδιο σε περίπτωση που όποιος εκπροσωπεί την επιτιθέμενη χώρα εκείνη τη στιγμή θα θελήσει να τερματίσει πραγματικά αυτόν τον πόλεμο και να επιστρέψει σε μια δίκαιη ειρήνη”, δήλωσε.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε για πρώτη φορά την ειρηνευτική του φόρμουλα στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο του 2022. Ο Ζελένσκι ζητά την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Το Κίεβο έχει υποστηρίξει ότι δεν θα μιλήσει με τη Μόσχα μέχρι να αποχωρήσουν όλα τα ρωσικά στρατεύματα από το ουκρανικό έδαφος.

Το Κρεμλίνο έχει αναφέρει από τη μεριά του ότι δεν υπάρχει καμία τρέχουσα βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του Κιέβου ήταν παράλογο επειδή απέκλειε τη Ρωσία.

Related posts

Ολλανδία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας μετά τις καταγγελίες για “απρεπή συμπεριφορά”

admin

Ουγγαρία: Το κυβερνών Fidesz ζητεί από το κοινοβούλιο “μπλόκο” στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την ΕΕ

admin

Σολτς: “Βάρβαρες και εξωφρενικές” οι ενέργειες της Χαμάς – Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί

admin

Αποστολή του ΟΗΕ έφθασε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για πρώτη φορά σε 30 χρόνια

admin

Αν. Μπέρμποκ: Το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει τους αμάχους στη Ράφα

admin

Ρωσία: Ο υπουργός Άμυνας εμφανίζεται σε βίντεο να επιθεωρεί στρατεύματα

admin

Εκλογές στην Ισπανία: Η Κεντροδεξιά τερματίζει πρώτη, αλλά δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο

admin

Αποζημίωση $83,3 εκατ. καλείται να καταβάλει ο Τραμπ στην αρθρογράφο Ε. Τζιν Κάρολ

admin

Βρετανικά μαχητικά Typhoon αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά βόρεια της Σκωτίας

admin