Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν συνδέει συνεχώς το θέμα των F16 με τη Σουηδία

Σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, στο Νέο Δελχί, στη διάρκεια της οποίας ετέθη και το θέμα των F-16 που ζητάει η Τουρκία από τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της Συνόδου ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: «Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν, έστω και όρθιοι. Εκεί συζητήσαμε και το θέμα των F-16».

Το… παράπονο του Ερντογάν

«Επανειλημμένως είπε ότι (το ζήτημα) συνδέεται με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, προσθέτοντας:

«Αν εσύ συνδέεις τα F-16 με τη Σουηδία και λες ότι υπάρχει το Κογκρέσο μου να υπολογίσω, έχω και εγώ το δικό μου Κογκρέσο που είναι η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι αυτή που θα αποφασίσει και όχι ο ίδιος για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Η Σουηδία πρέπει να κάνει τα καθήκοντά της» συμπλήρωσε προσθέτοντας πως «η προσέγγιση αυτή μας ενοχλεί σοβαρά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκτίμησε ότι πολύ σύντομα η Σουηδία, θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.

Ακόμη, ανέφερε ότι στο Βίλνιους συμφωνήθηκε η έκδοση μίας δήλωσης στην οποία εκφράζεται ξεκάθαρα τι θα πρέπει να γίνει από την πλευρά της Σουηδίας, ενώ η Τουρκία ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε επικύρωση το συντομότερο δυνατόν, προσέθεσε. Ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι αυτό «το επανέλαβε πολλές φορές ο Πρόεδρος Ερντογάν. Περιμένω λοιπόν ότι όταν το τουρκικό κοινοβούλιο συνεδριάσει ξανά αργότερα το φθινόπωρο, η επικύρωση θα λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν»

Related posts

Επιχείρηση ελέγχου των ανοιχτών μετώπων

admin

Εργασιακό νομοσχέδιο: Η «δεύτερη ανάγνωση» και οι αλλαγές κλειδιά

admin

Προκλητικός Τατάρ: «Οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται για να χύσουν αίμα»

admin

Μανώλης Μητσιάς: «Είμαι υπέρ του Σαββόπουλου»

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

admin

Χίος: «Τούρκοι μας παρενοχλούν με εμβολισμούς ή με όπλα»

admin

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ έλεγε προεκλογικά ψέματα για τη φορολογία

admin

Εσωκομματικοί τριγμοί σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Ερντογάν: Σε αδιέξοδο ο Τούρκος πρόεδρος συντηρεί κλίμα πολέμου σε αναμονή – Τα νέα πυρά Μενέντεζ και το παζάρι για τα F-16

admin