Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Επιτόκια: Δεν ανάβουν πράσινο φως για μειώσεις οι κεντρικές τράπεζες

Οι κορυφαίες κεντρικές τράπεζες ετοιμάζονται να απογοητεύσουν τις προβλέψεις των επενδυτών για το πόσο γρήγορα θα μειωθούν τα επιτόκια, καθώς συναντώνται για τελευταία φορά φέτος εν μέσω ισχυρών αριθμών απασχόλησης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, την ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τη νομισματική πολιτική στις αρχές της νέας χρονιάς, τροφοδοτώντας μια χαλάρωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών για τις επιχειρήσεις, καθώς επικεντρώνονται στην πτώση των τιμών του ονομαστικού πληθωρισμού.

Όμως αυτές οι προσδοκίες θα δοκιμαστούν τις επόμενες ημέρες στις συνεδριάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, καθώς και οι τρεις έχουν στείλει σήμα ότι θέλουν σαφέστερα στοιχεία αποδυνάμωσης των αγορών εργασίας πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

«Δεν μπορούν να κηρύξουν τη νίκη [επί του πληθωρισμού] και τα δεδομένα είναι στην πραγματικότητα πολύ χρήσιμα για να σπρώξουν προς τα πίσω το αφήγημα της αγοράς», δήλωσε ο James Knightley, επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος της ING. «Θα είναι πολύ, πολύ απρόθυμοι να δώσουν στην αγορά το πράσινο φως».

Related posts

Attica Bank: Μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων από τις πυρκαγιές

admin

Αυξήθηκαν στα 87,6 δισ. ευρώ τα δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers

admin

Alpha Bank: Σχεδόν 600 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

admin

Μεγάλου στο Bloomberg: Από το 2024 θα δίνει μέρισμα η Πειραιώς

admin

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΕΚΤ

admin

Eurobank: Τι κρύβει το άλμα του ελληνικού ΑΕΠ με εξωτερικό έλλειμμα στα ύψη

admin

«Πονοκέφαλος» για τις ευρωτράπεζες: Γιγαντιαία αποπληρωμή €500 δισ. στην ΕΚΤ

admin

Πειραιώς: Πέμπτη οι δεσμευτικές προσφορές για το project Dory

admin

Προχωρά η πώληση 4.000 δανείων μικρών επιχειρήσεων

admin