Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Πότε θα μπορεί να αμφισβητηθεί το τεκμήριο της ελάχιστης αμοιβής

Αποφασισμένη να προχωρήσει αταλάντευτα στο νέο σύστημα φορολόγησης των

ελευθέρων επαγγελματιών

εμφανίζεται η κυβέρνηση, ανοίγοντας όμως παράθυρο και για στοχευμένες βελτιώσεις που θα προκύψουν από τη δημόσια διαβούλευση των νέων διατάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται να υπάρξει και διαδικασία ζύμωσης και ανταλλαγής απόψεων με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι δέχονται μηνύματα από όλη την Ελλάδα για κατά τόπους «ειδικές περιπτώσεις» και «ιδιαίτερες συνθήκες», που θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν της κυβέρνησης, πριν την νομοθέτηση των τελικών διατάξεων.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί στις ατομικές επιχειρήσεις, εξαιρουμένων των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων με ΑΠΥ («μπλοκάκια»).

Επιπλέον, το τεκμήριο της ελάχιστης αμοιβής θα μπορεί να αμφισβητηθεί από τον φορολογούμενο εφόσον μπορεί να αποδείξει ότι τα κέρδη του ήταν λιγότερα, με βάση όμως πραγματικά στοιχεία (στρατιωτική θητεία, νοσηλεία, και άλλες περιπτώσεις που ήδη προβλέπονται στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος) ή και για λόγους ανωτέρας βίας, όπως π.χ. αν λόγω τεχνικών έργων ή προβλημάτων η επιχείρηση δεν λειτουργούσε όπως άλλες χρονιές.

Καθώς το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να μορφοποιηθεί και θα ψηφιστεί ως τον Δεκέμβριο, πολλοί βουλευτές ζητούν να καταθέσουν παρατηρήσεις και να επέλθουν παρεμβάσεις, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν με επιχειρήματα ως δίκαιο το νέο καθεστώς φορολόγησης, όταν θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες την περίοδο των εορτών, χωρίς να ανησυχούν για (δίκαιες ενδεχομένως) αντιρρήσεις και αντιδράσεις επαγγελματιών της περιοχής τους.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου παραμένουν αταλάντευτοι στην απόφαση να αλλάξουν «τα πάντα» στη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων, καθώς τα στοιχεία δείχνουν μεγάλες φορολογικές ανισότητες.

Διαβάστε περισσότερα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για Γιαννάκου, Σημίτη – Ποιοι έδωσαν το «παρών»Ο Τσακαλώτος έδειξε την έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ – «Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα»«Πεθαίνει το μωρό» – Η μαρτυρία του οδηγού που μετέφερε το βρέφος που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε στον Βόλο

Related posts

5 φυτά για τον κήπο σας που φέρνουν την άνοιξη

admin

Έρευνα: Οι καταναλωτές κερδίζουν 370 ευρώ τον χρόνο από τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ

admin

Συντάξεις Ιανουαρίου: Οι πληρωμές για κάθε ταμείο

admin

ΣΔΟΕ: Εταιρεία με συμπληρώματα διατροφής δεν πλήρωσε τέλη €479.000

admin

Στα 761,38 δισ. ευρώ η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων – Ο χάρτης του νέου ΕΝΦΙΑ

admin

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Ύφεση 10% το 2020 – Βαρύ το πλήγμα σε πολιτισμό και ψυχαγωγία

admin

Υπουργείο Οικονομικών: Τέλος οι καταπατήσεις στα ακίνητα του Δημοσίου

admin

Φυσικό αέριο: Σε ιστορικό υψηλό οι τιμές στην Ευρώπη – 20% πάνω μέσα σε μία ημέρα!

admin

Πετρέλαιο: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 η τιμή του αργού

admin