Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις καυσίμων-ειδών αυτοκινήτου – Τα 9 στην Κεφαλονιά

Διοικητικά

πρόστιμα

συνολικού ύψους 138.725,44 ευρώ επιβάλλονται, με αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» και σε 12 πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για διάθεση προϊόντων και καυσίμων με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου από την νομοθεσία

-στην εταιρεία «AUTOPLUS ACCESSORIES AEEEΕ» ύψους 78.725,44 ευρώ

-και σε 12 πρατήρια υγρών καυσίμων, 9 στην Κεφαλονιά, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Αττική, συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι βάσει της νομοθεσίας η δημοσιοποίηση της εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα ισχύοντα μέτρα περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας λαμβάνει χώρα στις περιπτώσεις που το διοικητικό πρόστιμο υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ ή πρόκειται για υπότροπη εταιρεία, ανεξαρτήτως ύψους προστίμου.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα της προσφυγής ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας, επισήμανε: «Οι αυστηροί έλεγχοι στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας για την αισχροκέρδεια αποδίδουν καρπούς. Επιβάλλουμε πρόστιμα που προσεγγίζουν τις 140.000 ευρώ σε 13 επιχειρήσεις στον τομέα των καυσίμων και των ειδών αυτοκινήτου, αποδεικνύοντας ότι το Δημόσιο με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς ασκεί με αποτελεσματικότητα τον εποπτικό του ρόλο στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών.

Θέλω για ακόμη μια φορά να τονίσω ότι σ’ αυτήν την δύσκολη συγκυρία χρειάζεται όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν την ελληνική οικογένεια. Ως κυβέρνηση πιστεύουμε στην ελεύθερη, όχι στην ασύδοτη αγορά και ως υπουργείο Ανάπτυξης υλοποιούμε τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να είμαστε απόλυτα αυστηροί απέναντι στους παραβάτες».

Πηγή --ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:Το δις εξαμαρτείν από το ΝΑΤΟ: Το στρατηγείο της Σμύρνης συγχαίρει την Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφήΤραγωδία στην Τήνο – Παππούς 3χρονου που πνίγηκε από σταφύλι: Ήταν με τη νταντά, δεν είχε πρόβλημα υγείαςΤροχαίο δυστύχημα στο Μοσχάτο – Νεκρός 65χρονος που παρασύρθηκε από περιπολικό

Related posts

Υπουργείο Ενέργειας: Επιδοτήσεις 100 εκατ. για ηλιακούς θερμοσίφωνες

admin

Πόσο πωλείται σήμερα μία χρυσή λίρα: Οι τιμές στην «αυγή» του 2023 και το «καπέλο» της ΤτΕ στους αγοραστές

admin

Γερμανία: Η Fraport αναστέλλει τη δραστηριότητά της στη Ρωσία

admin

Κυνηγητό e-αποδείξεων για έκπτωση φόρου έως 2.300 ευρώ

admin

Φυσικό αέριο: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τη «Ημέρα της Κρίσης» στις 21 Ιουλίου – Τα σενάρια των ξένων οίκων (γραφήματα)

admin

ΑΑΔΕ: Παράταση για την απόσυρση ταμειακών μηχανών μέχρι τις 31 Μαρτίου

admin

Έξι στους 10 δηλώνουν ότι θα δαπανήσουν λιγότερα για αγορές σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2020

admin

Γιατί είναι σπουδαίος ο πίνακας “Buffalo II” του Ρόμπερτ Ράουσενμπεργκ των 88,8 εκατ. δολαρίων

admin

Επιδοτήσεις – «Σπίτι μου»: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα των φτηνών στεγαστικών δανείων για νέους

admin