Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαρκείς επενδύσεις από MAPEI Hellas στην εγχώρια αγορά

Διατηρεί τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης πωλήσεων η ελληνική θυγατρική του ιταλικού ομίλου οικοδομικών υλικών MAPEI, καταγράφοντας ακόμη και εν μέσω της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης και της στασιμότητας στην κατασκευαστική αγορά αύξηση κύκλου εργασιών κατά 15%-25%.

Η Mapei Ελλάς ιδρύθηκε το 2001 ως αμιγώς εμπορική εταιρεία, ωστόσο από το 2010 διαθέτει και στην Ελλάδα μονάδα παραγωγής που εδράζεται στη Ριτσώνα, ενώ έχει επενδύσει αθροιστικά 29,5 εκατ. ευρώ από την ίδρυση της έως σήμερα στην ελληνική αγορά. Για το 2024 η εταιρεία έχει προγραμματίσει επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ σε μηχανήματα παραγωγής υγρών παστωδών προϊόντων ενώ φέτος ολοκλήρωσε στρατηγικής σημασίας επένδυση μονάδας θραύσης ανθρακικού ασβεστίου ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την CEO και βασική μέτοχο του ομίλου MAPEI, κ. Veronica Squinzi η διεθνοποίηση και η επένδυση στις τοπικές αγορές, είτε οργανικά, είτε μέσω εξαγορών αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής του ομίλου. Σημειώνεται πως η MAPEI διαθέτει παγκόσμια παρουσία με 90 εργοστάσια και τζίρο που το 2022 διαμορφώθηκε στα 4,2 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τοπικής θυγατρικής, κ. Σπύρο Παπαγιαννάκη το 2023 αναμένεται ο κύκλος εργασιών να διαμορφωθεί στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία διεκδικεί νέα μερίδια αγοράς από την επέκταση της με υποκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα. Κατά τον κ. Παπαγιαννάκη, η ζήτηση στην εγχώρια αγορά βαίνει αυξανόμενη ενώ σταθερά αναπτύσσονται και οι εξαγωγές, καθώς το ελληνικό εργοστάσιο αποτελεί hub για την ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα, η MAPEI Ελλάς εξάγει ετησίως το 30% του κύκλου εργασιών της προς Λίβανο, Ισραήλ, Κύπρο, Μάλτα και Αλβανία.

Σημειώνεται πως την τελευταία 10ετία η MAPEI Hellas είχε αθροιστικές πωλήσεις 190 εκατ. ευρώ αποδίδοντας πίσω σε ΦΠΑ και φόρους 18,5 εκατ. ευρώ και 25,6 εκατ. ευρώ σε μισθούς και κοινωνικές εισφορές. Κατά την τελευταία 7ετία διπλασίασε σχεδόν το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς από 50 άτομα απασχολεί πλέον 94 εργαζόμενους το 2023.

Related posts

Η Forte Fondsforvaltning ενισχύει τις λειτουργίες Διαχείρισης Κεφαλαίων με την Profile Centevo Suite

admin

Bραβείο καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης έλαβε η Intracom Defense

admin

Eurolife FFH: Απόδοση 3,02% στα ατομικά προγράμματα δημιουργίας κεφαλαίου για το 2022

admin

Στην αγορά των ηλεκτρονικών συναλλαγών μπαίνει η Cosmote

admin

Αλ. Εξάρχου (Intrakat): Break even στο τέλος του 2023

admin

Hellenic Train: Νέα Δρομολόγια από Δευτέρα 15 Μαΐου

admin

Mytilineos: Πράσινο φως στη ΓΣ για το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Εξαγορά κρουαζιερόπλοιου από τον Μάριο Ηλιόπουλο της SeaJets

admin

Ανοδος τζίρου στα 82,23 εκατ. για την JYSK Ελλάδας

admin