Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Διανομή μερίσματος 2,13 εκατ. ευρώ από την ΕΥΔΑΠ

Διανομή μερίσματος 2,13 εκατ. ευρώ από την ΕΥΔΑΠ

Την διανομή μερίσματος κερδών χρήσης 2022 ποσού ύψους 2.130.000 €, δηλαδή μέρισμα 0,02 € ανά μετοχή μεικτό, αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. που έλαβε χώρα στις 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, το ποσό μερίσματος των 0,02 ευρώ υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.4646/2019 (όπως ισχύει σήμερα), ήτοι 0,001 ευρώ ανά μετοχή, και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,019 ευρώ ανά μετοχή.

Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 13η Σεπτεμβρίου 2023. Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» κατά την 14η Σεπτεμβρίου 2023 (record date).

Η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 20η Σεπτεμβρίου 2023 και θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα «ΤΡ-ΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» ως εξής: α) Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.. β) Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό θανόντων στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΤΡ-ΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» για πέντε (5) έτη από τη λήξη του τρέχοντος έτους (δηλαδή έως την 31 η Δεκεμβρίου 2028). Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών από τη λήξη του τρέχοντος έτους, ήτοι έως την 31η Δεκεμβρίου 2028, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

  • καταβολή μερίσματος
  • ΕΥΔΑΠ ΑΕ
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • γενική συνέλευση
  • record date

    Related posts

    Τράπεζα Πειραιώς: Στα 34,5 ευρώ η τιμή-στόχος για τη Mytilineos

    admin

    Prodea: Με 87,01% η Invel μετά τη δημόσια πρόταση

    admin

    Autohellas: Παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ ο Δ. Μαγγιώρος

    admin

    Χρηματιστήριο: Περιμένοντας την αξιολόγηση της S&P

    admin

    Loulis Food Ingredients: Nέο μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο

    admin

    Alpha Trust Ανδρομέδα: Στα €6,53 η τιμή των νέων μετοχών

    admin

    Ideal: ΓΣ για την ΑΜΚ υπέρ των μετόχων της attica

    admin

    Alpha Bank: Προτιμητέα επιλογή για την HSBC- Περιθώριο ανόδου 45%

    admin

    Cenergy: Αύξηση κερδοφορίας- Σε νέο υψηλό το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών

    admin