Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέγραψε μέσω Twitter τον Τζουμάκα ο Κασσελάκης

Μέσω… Twitter διέγραψε τον Στέφανο Τζουμάκα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω».

 

 

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως ‘ολιγαρχικό’ και ‘διαπλεκόμενο’», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους – προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων – σταματάει εδώ».

Νωρίτερα ο Στέφανος Τζουμάας, είχε προχωρήσει σε ευθεία αμφισβήτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές εκφράσεις.

Μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΙ, είπε πως «η παραίτηση Τσίπρα έφερε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι διχασμένος πια διότι η νέα ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή».

Η κρίση δεν μπορεί να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε νικηφόρο πορεία, πρόσθεσε στη συνέχεια. «Αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε;».

Υπάρχει δυνατότητα να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, υποστήριξε.

Σενάρια διάσπασης

Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, είπε στη συνέχεια, εκτιμώντας ότι η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εκτίμησε επίσης ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τζουμάκας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρώτη του πολιτική ήττα. «Υπέστη την πρώτη ήττα και τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας».

«Το βράδυ των δημοτικών η ηγεσία δεν είπε λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο» σημείωσε ο κ. Τζουμάκας.

Άριστα είκοσι», λέει ο Πολάκης

Την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον Στέφανο Τζουμάκα δεν άφησε ασχολίαστη ο Παύλος Πολάκης.

Κάτω από την ανάρτηση Κασσελάκη, έγραψε χαρακτηριστικά: «Άριστα είκοσι. Φτάνει πια!!! Η ανωτερότητα και η ανοχή περνιόνται για αδυναμία!».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη δεν θα έλεγε κανείς πως ελήφθη εν θερμώ.

Και αυτό, γιατί ο Στέφανος Τζουμάκας έχει εξαπολύσει ουκ ολίγες επιθέσεις εναντίον του, από την πρώτη ημέρα που ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται, όμως, πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι σημερινές (20/10) δηλώσεις του κ. Τζουμάκα, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτα δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει, το παιδί δεν κάνει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε;».

Και αν μέχρι πρότινος ο Στέφανος Κασσελάκης παρέβλεπε τις επιθέσεις Τζουμάκα, η ατάκα του πως «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», προφανώς, δεν ήταν κάτι το οποίο μπορούσε να αγνοήσει.

Επιπρόσθετα, ο Στέφανος Τζουμάκας δήλωσε πως «ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα», ενώ τόνισε «πως υπάρχει δυνατότητα να αμφισβητηθεί η ηγεσία του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες»

 

Related posts

Νίκος Παππάς: Να πάμε σε τηλεοπτική «συνάντηση» των υποψηφίων

admin

Ο ρόλος της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά

admin

ΠΙΕΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

admin

Ψάχνοντας το βότσαλο στη λίμνη και στο παλλαϊκό ποτάμι

admin

Θεοδωρικάκος: Οφείλει να ανακληθεί η σύλληψη Μπελέρη

admin

Καραμανλής: Οι πολιτικές ηγεσίες να απαντήσουν στις ανησυχίες των πολιτών – Αφ’ υψηλού συμπεριφορές δεν χωρούν

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Εμφάνιση – έκπληξη Κασσελάκη στην εκδήλωση με Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου

admin

Με την πλάτη στον τοίχο ο Μητσοτάκης: «Δικαιολογημένη η διαμαρτυρία των αγροτών» – Τι είπε για τα Πανεπιστήμια

admin