Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γουίλιαμς (Fed New York): Οι αυξήσεις επιτοκίων ίσως έχουν ήδη ολοκληρωθεί

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, εξέφρασε την άποψη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια, αν και είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα τα διατηρήσουν υψηλά για “κάποιο χρονικό διάστημα” ώστε να μειώσουν τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

“Η τρέχουσα εκτίμησή μου είναι ότι βρισκόμαστε στο ανώτατο επίπεδο ή κοντά στο ανώτατο επίπεδο του εύρους στόχου για το επιτόκιο”, είπε την Παρασκευή σε δηλώσεις που προετοιμάστηκαν για μια εκδήλωση στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. “Περιμένω ότι θα χρειαστεί να διατηρήσουμε μια περιοριστική στάση της νομισματικής πολιτικής για κάποιο χρονικό διάστημα”. 

Η επίσκεψη του επικεφαλής της Fed της Νέας Υόρκης στην περιοχή του Λονγκ Άιλαντ ακυρώθηκε “λόγω ενός επείγοντος οικογενειακού ζητήματος”, αλλά τα σχόλιά του δημοσιεύθηκαν. Οι παρατηρήσεις του Γουίλιαμς αντιπροσωπεύουν μια ρητή αναγνώριση από ανώτερο στέλεχος της Fed ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να έχει ήδη ολοκληρώσει την πιο επιθετική εκστρατεία σύσφιξης των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. 

Ο Γουίλιαμς δήλωσε την Παρασκευή ότι, αν και ο πληθωρισμός μετριάστηκε, εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός. Οι ανισορροπίες στην αγορά εργασίας “μειώνονται”, είπε, αλλά απαιτούνται περαιτέρω μειώσεις στη ζήτηση. 

Ο αξιωματούχος της Fed αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά περίπου 3,25% φέτος πριν υποχωρήσει σε περίπου 2,5% το επόμενο έτος. Ο Γουίλιαμς είπε ότι βλέπει την οικονομική ανάπτυξη να επιβραδύνεται στο 1,25% περίπου το επόμενο έτος και προβλέπει ότι το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί “μέτρια” σε πάνω από 4%. 

Related posts

Θεσσαλονίκη: Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι για Άγιο Βασίλειο, Ωραιόκαστρο και Χαλκηδόνα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και του παγετού

admin

Η Ρωσία επιβεβαιώνει ότι πήρε τον “απόλυτο έλεγχο” της Αβντιίβκα στην ανατ. Ουκρανία

admin

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley λέει ότι οι αγορές θα απογειωθούν μετά τις μειώσεις επιτοκίων

admin

Τα αυξημένα επιτόκια εκτόξευσαν JP Morgan και Wells Fargo – Πλήγμα για Citi λόγω trading

admin

Ιράκ: Οπλισμένο drone καταρρίφθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ

admin

Γαλλία: Πέθανε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν

admin

Οι ΥΠΕΞ Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν θα συναντηθούν στη Μόσχα για συνομιλίες με στόχο την ειρήνευση τον Καύκασο

admin

ΗΠΑ: Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ΝτεΣάντις δέχθηκε επικρίσεις για “ομοφοβικό” βίντεο

admin

Το Ισραήλ προειδοποιεί τους κατοίκους της Γάζας να μην επιστρέψουν στο βόρειο τμήμα της πόλης

admin