Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενική κινητοποίηση για «γαλάζια κυριαρχία»

Στις «εσωτερικές» περιοδείες επιστρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνδυάζοντας την προβολή «θετικής» ατζέντας προς τους πολίτες και τη στήριξη των γαλάζιων υποψηφίων στις περιφέρειες και σε τρεις μεγάλους δήμους.

Υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη τρέχουν ήδη για την προώθηση των «εκλεκτών» της ΝΔ ανά την επικράτεια, εκτιμώντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο μεγάλος εχθρός είναι η διάσπαση των γαλάζιων δυνάμεων καθώς σε λίγες, όπως πιστεύουν, διαφαίνεται απειλή της αντιπολίτευσης να διεκδικήσει πρωτιά.

Ο Πρωθυπουργός εν όψει πρώτου γύρου βγαίνει για τις κομβικές (και ουσιαστικά και συμβολικά) περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου, για την «απαιτητική» Δυτική Μακεδονία και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος έχει ζητήσει από τους βουλευτές του να παραμερίσουν «προσωπικές διαφωνίες ή πικρίες» και η παράταξη να κινηθεί συντεταγμένα.

Πολιτικός στόχος, να δικαιωθεί η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ «και μέσα από τις τοπικές κοινωνίες». Μόνο σήμερα ο Μητσοτάκης θα βρεθεί στον Βύρωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά – ένα «παιχνίδι» που στη ΝΔ προσδοκούν να τελειώσει με το… 43% στις 8 Οκτωβρίου απέναντι στον Γιώργο Ιωακειμίδη και τον Γιάννη Σγουρό, αποφεύγοντας τις δυσκολίες της δεύτερης αναμέτρησης – και το απόγευμα θα μεταβεί στην Κόρινθο για συνάντηση με τον Δημήτρη Πτωχό – μια περίπτωση που στη ΝΔ αντιμετωπίζουν ως «ντέρμπι», αναγνωρίζοντας τις αντοχές του Πέτρου Τατούλη.

Την Τετάρτη ο Μητσοτάκης ανηφορίζει προς τον Βορρά, αρχικά στη Δυτική Μακεδονία για τη στήριξη του Γιώργου Κασσαπίδη ο οποίος έχει απέναντί του και «αντάρτη» (τον Γιώργο Αμανατίδη) και κοινή υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου) και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα σε εκδήλωση στον σταθμό «Αγία Σοφία» του Μετρό Θεσσαλονίκης και στην παρουσίαση του έργου ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων «ΦΙΞ».

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ» 

Related posts

Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα – Οι ζυμώσεις, το παρασκήνιο και ποιοι θα μπουν στην κούρσα διαδοχής

admin

Γιώργος Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

admin

Ομόφυλα ζευγάρια: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο

admin

Κοροναϊός: «Πάμε για καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά» λέει ο Θεμιστοκλέους – Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα για 4η δόση

admin

Χαμηλό βαρομετρικό διαρκείας και λόγω δημοσκοπήσεων

admin

Τουρκική διπλωματική «αντεπίθεση»

admin

Μητσοτάκης για αλλαγές στην Παιδεία: Διευρύνουμε την ισχύ του Δημόσιου Πανεπιστημίου

admin

Ξεκαθαρίσματα με γροθιές μέσα στη Βουλή

admin

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση πουλά βλήματα λευκού φωσφόρου με τελικό προορισμό την Ουκρανία – «Εγκληματική κατηφόρα»

admin