Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα παρέμεινε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών τον Δεκέμβριο

Η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Γαλλίας παρέμεινε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών τον Δεκέμβριο, όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη σύμφωνα με το Reuters, καθώς οι αυστηρότερες συνθήκες χρηματοδότησης και οι χαμηλές παραγγελίες επιβάρυναν την παραγωγή.

Η τελική μέτρηση του δείκτη υπευθύνων προμηθειών HCOB (PMI), που καταρτίζεται από την S&P Global, μειώθηκε στις 42,1 μονάδες τον περασμένο μήνα – στη χαμηλότερη μέτρηση από τον Μάιο του 2020 – από 42,9 τον Νοέμβριο, με μικρή μεταβολή σε σχέση με την αρχική εκτίμηση για 42,0.

Κάθε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει συρρίκνωση της δραστηριότητας, ενώ πάνω από τις 50 μονάδες αντανακλά επέκταση.

“Ο γαλλικός μεταποιητικός τομέας έχει κολλήσει σε ένα καθοδικό σπιράλ”, δήλωσε ο Norman Liebke, οικονομολόγος της Hamburg Commercial Ban, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη αδυναμία των παραγγελιών λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών χρηματοδότησης εν μέσω υψηλών τιμών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η HCOB προβλέπει συνολική συρρίκνωση του γαλλικού μεταποιητικού τομέα το δ’ τρίμηνο του 2023, προσθέτοντας: “Αυτό θα σήμαινε ότι ο τομέας βρίσκεται σε τεχνική ύφεση, καθώς η παραγωγή μειώθηκε και το γ’ τρίμηνο”.

Τα στελέχη του μεταποιητικού τομέα που ερωτήθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζουν να βλέπουν δυσοίωνες προοπτικές για το 2024, σύμφωνα με την έρευνα.

“Οι κατασκευαστές συνέχισαν να μειώνουν το  εργατικό δυναμικό με ταχείς ρυθμούς, αυξάνοντας την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης του ποσοστού ανεργίας”, δήλωσε ο Liebke.

Related posts

Ευχαριστήριο μήνυμα της Χαμάς στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

admin

Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

admin

Γερμανία: Απειλή για βόμβα στην έδρα του ZDF στο Μάιντς – Εκκένωση κτιρίων

admin

Ουκρανία: Περισσότερα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας ζητά ο Ζελένσκι, για να προστατευθούν οι εξαγωγές σιτηρών

admin

Ρουμανία και Βουλγαρία στη Ζώνη Σένγκεν, με εξαιρέσεις

admin

Ο Μπλίνκεν καλεί το Ισραήλ να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων στη Γάζα

admin

Πούτιν για την καταστροφή του φράγματος Νόβα Καχόβκα: “Βάρβαρη πράξη του Κιέβου”

admin

Βέλγιο: Έκκληση για ηρεμία μετά τα βίαια επεισόδια μεταξύ Κούρδων και Τούρκων

admin

Βρετανία: Μεγάλη πορεία κατά του αντισημιτισμού στο Λονδίνο

admin