Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Τα οφέλη από τη συμφωνία με UniCredit

Τη σημασία της συμφωνία με την UniCredit ανέδειξε η διοίκηση της Alpha Bank ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα εννεάμηνου τους αναλυτές.

Η τράπεζα που θα δημιουργηθεί στη Ρουμανία από τη συγχώνευση των θυγατρικών της UniCredit και της Alpha Bank θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα με 5,4 χιλιάδες εργαζόμενους και 297 καταστήματα, ενώ οι καταθέσεις υπολογίζονται pro forma σε 12,1 δισ.

Η απόκτηση του 51% της AlphaLife από τον ιταλικό όμιλο συνδυάζεται με μακροχρόνια συμφωνία για αποκλειστική διάθεση προϊόντων από την Alpha Bank. Ευρύτερα η συνεργασία των δυο πλευρών θα δυναμώσει την θέση της ελληνικής πλευράς σε επιλεγμένους τομείς.

Παράλληλα, η είσοδος της UniCredit στο μετοχικό κεφάλαιο του ελληνικού ομίλου σηματοδοτεί το ότι η Alpha Bank θα γίνει η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που θα έχει στρατηγικό anchor investor.

Η Alpha Bank επιδιώκει να μοιράσει μέρισμα για τη χρήση του 2023 και ελπίζει να πάρει την έγκριση των εποπτικών αρχών στις αρχές του 2024.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί προς το καλύτερο προβλέψεις για τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα περιμένει ότι ο δείκτης κόστος-έσοδα θα διαμορφωθεί στο 43% (από κάτω από 45% που ήταν η πρόβλεψη Αυγούστου) και ο δείκτης ROTE θα ξεπεράσει το 11,5% (από 11%). Για τα κέρδη ανά μετοχή η εκτίμηση είναι για πάνω από 0,3 ευρώ (από 0,29 ευρώ).

Related posts

ΤΕΝΕΡΓ ΜΑΕΧ: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την παραίτηση του Β. Δεληκατερίνη

admin

Μέσω logistics επιχειρεί να αυξήσει το αποτύπωμά της η Skroutz

admin

Δόσεις για αγορές με τη χρεωστική κάρτα λανσάρει η Πειραιώς

admin

Ελλάκτωρ: Ζημιές 186,7 εκατ. ευρώ το 2020

admin

Wikifarmer: Η ελληνική startup που χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ «Wikipedia των αγροτών»

admin

Πάγος στα επιτόκια ενήμερων στεγαστικών από την Optima Bank

admin

Σε πλήρη λειτουργία το νέο τεχνολογικό hub της Sitecore στην Αθήνα

admin

Intracom Defence: Σύμβαση με το ΝΑΤΟ για αναβάθμιση των ελληνικών Patriot

admin

Νέο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ηράκλειο Κρήτης

admin