Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βιοκαρπέτ: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο, ζητά άρση αναστολής διαπραγμάτευσης

Η εταιρεία «ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ» , σε συνέχεια της ανακοίνωσής της στις 11-9-2023, ενημερώνει τους επενδυτές ότι από τη πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η εταιρία ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. για εκκένωση του εργοστασίου όλο το προσωπικό αποχώρησε, ενώ η ομάδα συντήρησης του εργοστασίου παρέμεινε για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων τα οποία απέδωσαν τα μέγιστα καθώς το 2ο εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ στη περιοχή Κουλουρίου στο 8ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, ναι μεν πλημμύρισε αλλά πολύ λιγότερο από άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μικρότερο όγκο νερού στο εσωτερικό του εργοστασίου και καμία ζημιά στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Αμέσως η Δ/ση παραγωγής αλλάζοντας το πρόγραμμα παραγωγής δίνοντας μεγαλύτερο όγκο στο 1ο Εργοστάσιο στη περιοχή Νίκαιας στη Λάρισα στο 5ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο Λάρισας – Αθήνας, μπόρεσε να εξυπηρετήσει μεγάλο όγκο παραγγελιών επιτυγχάνοντας την καλύτερη διαχείριση της εξυπηρέτησης των πελατών της.

Κανένας εργαζόμενος της εταιρίας δε μπήκε σε πρόγραμμα αναστολής μιας και κύριο μέλημα της εταιρίας, ήταν η αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Νίκαιας, ενώ το περισσότερο προσωπικό ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών μαζί με πολλά εξωτερικά συνεργεία που ανταποκρίθηκαν άμεσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών σε μηχανολογικό εξοπλισμό.

Σήμερα η αποκατάσταση των ζημιών σε μηχανολογικό εξοπλισμό προχωράει με ταχύτατο ρυθμό και πιστεύουμε ότι έως τέλος Σεπτεμβρίου και το 2ο εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ στη περιοχή Κουλουρίου θα είναι λειτουργικό 100%. Επίσης με την έναρξη σε λειτουργία της εξτρά γραμμής παραγωγής στο Κουλούρι, θα καλυφθούνε όλοι οι πελάτες με τα υπόλοιπα παραγγελιών μέσα στο μήνα Οκτώβριο.

Μια αρχική εκτίμηση της αποκατάστασης της ζημιάς υπολογίζεται κάτω των 6 εκατομμυρίων ευρώ, όμως ως εταιρία διαβεβαιώνουμε το επενδυτικό κοινό ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια καλύπτουνε της εταιρία μας 100% τόσο σε αποκατάσταση ζημιών όσο και σε μελλοντική τυχόν απώλεια κερδών. Σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία της αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένης και της εκταμίευσης των χρημάτων θα έχει ολοκληρωθεί εντός τους έτους και εκτιμούμε ότι δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση με την οριστικοποίηση του ύψους των ζημιών. Σε κάθε περίπτωση θα κρατάει ενήμερο το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη επί του θέματος.

Ευχαριστούμε επίσης ως εταιρία το προσωπικό μας για την αυταπάρνηση που έδειξε τόσο στη πρόληψη όσο και στην αποκατάσταση της ζημίας, τους εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές, συνεργεία για την άμεση τους επέμβαση όπως επίσης και τους πελάτες οι οποίοι καθημερινά συνεχίζουνε και στηρίζουνε την εταιρία με την οποία είναι δεμένοι.

Η ΕΞΑΛΚΟ προχωράει στο επενδυτικό της πλάνο, αυτή η μεγάλη καταστροφή στη περιοχή της Θεσσαλίας μας κάνει να αναθεωρήσουμε πολλά, αλλά όχι όμως τη προσήλωση μας στο να μεγαλώσουμε την εταιρία πάντα με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας του προσωπικού μας και των μετόχων.

Με βάση τα παραπάνω η εταιρεία έχει αιτηθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών την άρση της προσωρινής αναστολή της μετοχής της.

Related posts

Εως 14 Ιουλίου οι αιτήσεις ΜμΕ για το ΟΠΑΠ Forward

admin

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Σε διαιτησία με την Gazprom για τις τιμές αερίου

admin

Ενισχύεται το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Watt+Volt

admin

Τριπλή βράβευση της ElvalHalcor στα «Made in Greece Awards 2022»

admin

ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Μεγαλώνει η πρωτοβουλία με την SEPTONA

admin

Agrino: Αύξηση κύκλου εργασιών και ενίσχυση μεριδίων αγοράς

admin

Στρατηγική συνεργασία Intrakat – ΔΕΗ Ανανεώσιμες για ανάπτυξη ΑΠΕ

admin

Μειοψηφικό ποσοστό στην BΟΧ NOW αποκτά ο όμιλος Olympia

admin

Ομιλος Viohalco: Η «καυτή» θυγατρική και οι αβεβαιότητες του χειμώνα

admin