Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Γιατί έγινε χρήση από τον Μητσοτάκη των διαλόγων ενώ γνώριζε ότι είναι παραποιημένοι;

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η βουλεύτρια Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που πραγματοποιείται στη Βουλή.

Αναφερόμενη στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» τόνισε ότι «χθες ο κ. Βορίδης διερωτήθηκε το τι καινούργιο έχει προκύψει ώστε να δικαιολογείται να γίνει πρόταση μομφής για την τραγωδία των Τεμπών. Και είπε ότι όλα έχουν συζητηθεί και όλα έχουν απαντηθεί».

Η Έφη Αχτσιόγλου συνέχισε θέτοντας ερωτήματα λέγοντας πως «η εφημερίδα αποκάλυψε με αποδεικτικά στοιχεία ότι το ηχητικό των διαλόγων μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού που διέρρευσε στα ΜΜΕ λίγο μετά την τραγωδία είναι παραποιημένο, είναι μονταρισμένο. Έχουμε πάρει κάποια απάντηση για αυτό το ζήτημα; Ποιος πήρε αυτό το υλικό; Ποιος το παραποίησε; Ποιος το διέρρευσε στα ΜΜΕ το μονταρισμένο υλικό λίγο μετά το δυστύχημα; Ποια είναι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Ποιος το έκανε;».

Ακολούθως η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως «αυτό που λέτε όλοι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι αυτό το ζήτημα, του μονταρισμένου υλικού, ήταν ήδη γνωστό εδώ και έναν χρόνο. Λέτε ότι ήδη στις 4 Μαρτίου του 2023 η ΕΡΤ, η Δημόσια Τηλεόραση, παρουσίασε ρεπορτάζ που αναφερόταν σαφώς ότι οι συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν ήταν παραποιημένες. Τότε γιατί στις 9 Μαρτίου, πέντε μέρες μετά, ο κύριος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρεται σε αυτό το ηχητικό και λέει συγκεκριμένα: «ακούγοντας τους επίμαχους διαλόγους αισθάνθηκα αυτό που πιστεύω ότι αισθανθήκατε και εσείς όλοι, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οργή αλλά και ντροπή». Σε ποιους διαλόγους αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης; Στους παραποιημένους; Στους μονταρισμένους; Αφού η ΕΡΤ είχε αποκαλύψει όπως λέτε, στις 4 Μαρτίου, ότι οι διάλογοι ήταν παραποιημένοι. Ο κ. Μητσοτάκης στις 9 Μαρτίου σε ποιους διαλόγους αναφέρεται; Στο μοντάζ; Γιατί τους επικαλείται; Απαντήστε. Εργαλειοποιεί ο κ. Μητσοτάκης μονταζιέρες για να στηρίξει το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους και να αποφύγει τη δεδομένη του ευθύνη; Ποιον ωφελούν αυτοί οι παραποιημένοι διάλογοι; Γιατί γίνεται χρήση από τον πρωθυπουργό ενώ γνωρίζει ότι είναι παραποιημένοι; Δώστε μια απάντηση».

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «άκουσα δε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι «από πού προκύπτει ότι υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος που καταλογίζει όλη η αντιπολίτευση». Από πού να ξεκινήσω; Από την ιστορία περί τοπικής τηλεδιοίκησης; Θυμάστε τι λέγατε εκείνον τον καιρό; Εμπαίζατε όλους τους πολίτες όταν ενώ δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, ενώ το δευτεροβάθμιο κέντρο στην Καρόλου ήταν κατεστραμμένο επί των ημερών σας και δεν είχε αποκατασταθεί, εσείς εφευρίσκατε νέους όρους. Να θυμηθώ εκείνο το τηλεοπτικό φιάσκο με τον υφυπουργό Μεταφορών να στήνει σόου μπροστά στις κάμερες δείχνοντας υποτιθέμενη τηλεδιοίκηση και τον έρμο τον εργαζόμενο πιεζόμενο από τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου να καταλήγει και να λέει ότι δεν υπάρχει τελικά τηλεδιοίκηση;».

«Αποκλείονται κρίσιμοι μάρτυρες από την Εξεταστική Επιτροπή»

Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή όπου τόνισε ότι «αποκλείονται όλοι οι κρίσιμοι μάρτυρες, όπως ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε προειδοποιήσει γραπτώς για τα ζητήματα ασφαλείας, ο πρόεδρος της επιτροπής ETCS που είχα παραιτηθεί και είχε μιλήσει για τον κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης των τρένων».

Για το μπάζωμα στα Τέμπη υπογράμμισε πως «έναν χρόνο μετά η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα που οδήγησε τις οικογένειες να αναζητούν τους νεκρούς τους», ενώ ακόμα και σήμερα «ο κ. Τριαντόπουλος συνέχισε τις υπεκφυγές περί πρωτοκόλλων και υπηρεσιακών, όταν εκταμιεύθηκαν 700.000 ευρώ για το μπάζωμα».

Ανέφερε, ακόμα, ότι «πρόκειται για τον ορισμό της συγκάλυψης. Και το χειρότερο είναι πως η ΝΔ έχει την αίσθηση ότι δεν οφείλει να λογοδοτήσει σε κανέναν. Και έρχεται εδώ και μιλάει για μιντιακά κέντρα και οικονομικά συμφέροντα που δήθεν βρίσκονται πίσω από την αντιπολίτευση. Μιλάει η ΝΔ για μιντιακά συμφέροντα που την πολεμούν. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο προκλητικό».

«Η τραγωδία των Τεμπών είναι το συλλογικό μας στίγμα»

Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «η τραγωδία των Τεμπών δεν είναι ένα ακόμη μεταξύ πολλών πολιτικών ζητημάτων επί των οποίων διαφωνούμε. Η τραγωδία των Τεμπών είναι το συλλογικό μας στίγμα. Και δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι ως κοινωνία. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Ασφαλώς δεν πρέπει να φύγει μόνο γι’ αυτό. Πρέπει να φύγει γιατί έχει φτωχοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας με μια πρωτοφανή αναδιανομή πλούτου από τα χαμηλά και μεσαία στρώματα προς τα υψηλά, εργαλειοποιώντας την κρίση ακρίβειας. Πρέπει να φύγει γιατί εμπορευματοποιεί τα δημόσια αγαθά, την Υγεία και την Παιδεία, και τα μετατρέπει σε προνόμια για όσους έχουν οικονομική επιφάνεια. Πρέπει να φύγει γιατί έχει διασύρει το κράτος δικαίου με τις υποκλοπές, με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης. Γιατί κατασυκοφαντεί όποιον ζητά να μάθει την αλήθεια. Ακόμη και το ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν σειρά λόγων για τους οποίους θα υποστήριζε κανείς την ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Ένα όμως είναι το μείζον. Δεν είναι δυνατό να χάνονται 57 άνθρωποι και η κυβέρνηση να θέλει να θάψει κάθε στοιχείο που αποδεικνύει την ευθύνη της. Δεν είναι δυνατό να χάνονται 57 άνθρωποι και να λέτε στην ελληνική κοινωνία και στις οικογένειές τους ότι δεν θα μάθετε ποτέ γιατί χάθηκαν. Πρέπει να υπάρξει ένα όριο. Κι αυτό το όριο το βάζουμε εδώ σήμερα εμείς».

Αναφερόμενη στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Στέφανου Κασσελάκη σημείωσε ότι «με την παντελώς ασόβαρη στάση του δίνει πατήματα στην κυβέρνηση για αντιπερισπασμό, για να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Με τις φαιδρές δηλώσεις του προέδρου του για τις εκλογές δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να μην απαντάει σε αυτό που είναι το μείζον. Με τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του την διευκολύνει να λέει ότι αυτό που κάνουμε είναι «σόου και κοκορομαχία» αντί να πιέζεται να λογοδοτήσει. Πραγματικά δεν αξίζει στον τόπο μια τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση».

Καταληκτικά η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς είπε πως «η ΝΔ δεν θα έχει για πάντα μια αξιωματική αντιπολίτευση «πασαδόρο», που με τις επιλογές της την αφήνει να βγαίνει από πάνω. Οι μέρες απόδρασης της κυβέρνησης από τις ευθύνες της είναι μετρημένες. Η κοινωνία έχει εξοργιστεί και η σοβαρή Αριστερά είναι εδώ για να της δώσει την πολιτική φωνή που δικαιούται».

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου:

Related posts

Τάκης Θεοδωρικάκος: 600 νέοι ειδικοί φρουροί αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Λεκανοπέδιο

admin

Βόμβα Κούλογλου: Θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

admin

Τσακαλώτος: «Η ΝΔ επιμένει σε μοντέλο ανάπτυξης με χαμηλούς μισθούς»

admin

Χουριέτ: Το μέλημα του Μητσοτάκη είναι οι εκλογές στην Τουρκία

admin

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

admin

Αλλαγή ατζέντας με στροφή στην καθημερινότητα

admin

Οικονόμου: Για πρώτη φορά στο gov.gr οι αιτήσεις ΟΣΔΕ 2022

admin

«Tηλέμαχος»: Το αντι-drone ραντάρ της ΕΑΒ – Ταξίαρχος ΕΑ εξηγεί πως λειτουργεί

admin

«ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος ποτέ νικημένος»: Πανό ενότητας σήκωσε ο Κασσελάκης με ηλικιωμένο σύνεδρο

admin