Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοψία Σκρέκα σε σούπερ μάρκετ για «καθαρές τιμές» στο ράφι

Μια «ανάσα» πριν την εκκίνηση των εορτών

, τα καταστήματα υποδέχονται τους καταναλωτές – στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας – για να κάνουν τα ψώνια και να αγοράσου δώρα.

Νωρίτερα σήμερα,  ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας πραγματοποίησε επίσκεψη σε σούπερ μαρκετ στη Λένορμαν προκειμένου να δει από κοντά την πορεία του μέτρου «μόνιμη μείωση τιμής».

«Ο καταναλωτής πρέπει κατ΄αρχήν να κοιτάει το καρτελάκι, το οποίο υποδηλώνει ότι ένα προϊόν έχει ενταχθεί στην Πρωτοβουλία “μόνιμης μείωσης τιμής” επειδή έχει ελεγθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης. Διαβεβαιώνεται έτσι ότι πραγματικά ο προμηθευτής έχει μειώσει την τιμή του προϊόντος αυτού για τους επόμενους έξι μήνες» ενημέρωσε ο κ. Σκρέκας.

«Από εκεί και πέρα, και το καλάθι του νοικοκυριού και η Πρωτοβουλία «Μόνιμης Μείωσης Τιμής» δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και στην ελληνική οικογένεια να έχουν πρόσβαση σε πιο χαμηλές τιμές στα προϊόντα τα οποία τους ενδιαφέρουν.

skrekas-market

Στην Πρωτοβουλία Μόνιμης Μείωσης Τιμής έχουν ενταχθεί σχεδόν 1.300 διαφορετικά προϊόντα. Επώνυμα προϊόντα από μεγάλους προμηθευτές και βεβαίως ταυτόχρονα συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια» πρόσθεσε ο υπουργός και υπογράμμισε πως «οι έλεγχοι είναι ακόμα πιο εντατικοί την περίοδο των Χριστουγέννων».

«Έλεγχοι», όπως σημείωσε «για να αποτρέψουμε φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και παραπλανητικών εκπτώσεων, αλλά και αθέμιτης κερδοφορίας. Κάθε εβδομάδα, εφόσον υπάρχουν παραβάτες, επιβάλλονται βαριά πρόστιμα και αυτά τα πρόστιμα ανακοινώνονται».

«Κάθε φορά που επιβάλλεται ένα πρόστιμο, την επόμενη στιγμή οι εταιρείες συμμορφώνονται – Διορθώνουν τους τιμοκαταλόγους»
Όπως ενημέρωσε ο υπουργός «κάθε φορά που επιβάλλεται ένα πρόστιμο βλέπουμε ότι την επόμενη στιγμή οι εταιρείες διορθώνουν τους τιμοκαταλόγους, έτσι ώστε για παράδειγμα αν έχουν βρεθεί να παραβιάζουν το πλαφόν στο κέρδος, να προσαρμόσουν τα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές ώστε να μην ξεπερνούν το πλαφόν στο κέρδος το οποίο έχουμε θέσει εμείς με νόμο».

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης το γιορτινό τραπέζι της ελληνικής οικογένειας να είναι γεμάτο με προϊόντα»

Από την αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα σε σούπερ μάρκετ διαπίστωσε πως «τα προϊόντα τα οποία έχουν ενταχθεί στο καλάθι των Χριστουγέννων στο γιορτινό καλάθι έχουν χαμηλότερες τιμές απ ότι το προηγούμενο διάστημα, που σημαίνει ότι εδώ κάνουμε μια προσπάθεια και οι επιχειρήσεις να μειώσουν τις τιμές ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση ο καταναλωτής σε προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα για αυτές τις ημέρες».

Ειδήσεις σήμερα:


Στην πρώτη θέση η ελληνική οικονομία και το 2023 σε λίστα του Economist



Τραγωδία με νεκρό 29χρονο αστυνομικό σε καταδίωξη – Δείτε την κατεστραμμένη μηχανή



Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Ήταν άδικο να στοχοποιούμαι λόγω της φιλίας μου με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Related posts

ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2024

admin

Η DBRS αναβάθμισε την ελληνική οικονομία – Ο πρώτος οίκος που δίνει επενδυτική βαθμίδα

admin

ΔΝΤ: «Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στη μείωση του χρέους – Κάτω από 150% του ΑΕΠ ως το 2027

admin

5 εντυπωσιακά ποδήλατα με στυλ και κορυφαίες επιδόσεις

admin

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Στο myCar της ΑΑΔΕ τα ποσά, πώς θα πληρώσουμε φέτος

admin

Μαρόκο: Στο σεισμόπληκτο Μαρακές θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα η ετήσια σύνοδος ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας

admin

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς

admin

Συντάξεις: Σε έξι κατηγορίες συνταξιούχων ενίσχυση έως 300 ευρώ – Τα τρία κριτήρια για τη χορήγησή της

admin

Youth Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι

admin