Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτός πόλεμος μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη

Ενώ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ ρίχνουν τα βέλη τους με σκληρό τρόπο προς την πλευρά της κυβέρνησης για μια σειρά θεμάτων (από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγυπτο έως τα Τέμπη), για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες στρέφουν ανοιχτά τα βέλη τους το ένα απέναντι στο άλλο.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη σκιά των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τη μάχη που δίνεται για τη δεύτερη θέση – η τρίτη κατά σειρά, αυτή της Marc, έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει φτάσει στο 13,5% και το ΠΑΣΟΚ στο 12,8% –, επισήμως κοντράρονται με αφορμή τις επιχειρήσεις του Κασσελάκη: η ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, το Σάββατο έβαζε στο στόχαστρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, με αναφορές και στην παρακολούθησή του («όταν ο παρακολουθούμενος ξέρει ότι ο θύτης του βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική στιγμή, είναι αναγκασμένος να τον βοηθήσει», «δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του»), με τη Χαριλάου Τρικούπη να την εγκαλεί για αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν το καθεστώς εταιρειών στο Delaware, παραπέμποντάς την στην έκθεση της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Panama papers. («Την «πιστεύουμε» πάντως ότι ο εν δυνάμει υπουργός του κ. Μητσοτάκη επέλεξε το Delaware ως επιχειρηματική του έδρα για το… άριστο κλίμα και όχι γιατί δεν χρειάζεται να καταβάλει μια σειρά από φόρους» αναφέρεται.)

Το ζήτημα των εταιρειών, όμως, μοιάζει με αφορμή καθώς, τουλάχιστον για τη Χαριλάου Τρικούπη, η επιλογή να φέρει την Κουμουνδούρου στο στόχαστρο μοιάζει με αλλαγή στρατηγικής. Ηδη την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου και τον «επικοινωνιακό του βραχίονα» πως προτιμάει την αντιπολίτευση του λαϊφστάιλ, καθώς με αυτόν τον τρόπο επί της ουσίας δεν έχει αντιπολίτευση και βρίσκει «άλλοθι της δικής του ελλειμματικής παρουσίας». Στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ υπάρχει προβληματισμός για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς τα κεντροαριστερά στελέχη του παρατηρούν την αντοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το επεισοδιακό συνέδριο – την ώρα που το πασοκικό ποσοστό παραμένει αμετάβλητο ή δείχνει ελαφριά πτώση.

Η δεύτερη θέση

Στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, υπενθυμίζουν πως σε παρόμοια δημοσκοπική κατάσταση είχαν βρεθεί και λίγο καιρό πριν από τις εθνικές εκλογές, ωστόσο οι αριθμοί δεν επιβεβαιώθηκαν στην κάλπη, γι’ αυτό ο στόχος εξακολουθεί να είναι η δεύτερη θέση, με καθαρή άνοδο ποσοστού από τις εθνικές εκλογές. Γι’ αυτόν τον λόγο θα δοθεί έμφαση και σε περιοδείες στην Αττική, όπως η σημερινή στο Περιστέρι με παρουσία και του Νίκου Ανδρουλάκη, για να υπάρξει συσπείρωση στην Αττική – την περιφέρεια που το ποσοστό του κόμματος παραμένει ακόμα χαμηλότερο από το πανελλαδικό του. Την Παρασκευή, σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, θα χαραχθεί και η ευρύτερη στρατηγική εν όψει ευρωεκλογών.

Related posts

Φυσικό αέριο: Τι αλλάζει στη συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Πυρ ομαδόν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Οι επιλογές που έφεραν νέους τριγμούς

admin

Ερντογάν: «Δεύτερη άλωση» η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

admin

Οι κοινοί στόχοι ΕΥΠ – Predator «δείχνουν» τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Νέα νίκη Πελετίδη στην Πάτρα – Δήμαρχος για τρίτη θητεία

admin

«Θα μας βρουν μπροστά τους» – Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για το μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

admin

Απών ο Τσίπρας από τις προγραμματικές δηλώσεις

admin

Βούτσης: Στο ΓΝΑ με κολπική μαρμαρυγή

admin

Τάραξε τα νερά η υποψηφιότητα του Μπελέρη με τη ΝΔ

admin