Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναζητούν διαφορετικούς ρυθμούς «σκληρού ροκ»

Υπό τη δημοσκοπική πίεση και τον ανταγωνισμό διαρκείας για τη δεύτερη θέση στην πολιτική σκηνή, με φουλ αντιπολιτευτικές μηχανές κινούνται τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη, θέλοντας να εκμεταλλευτούν και τη δημοσκοπική πτώση της κυβέρνησης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για μια διαφορετική προσέγγιση που κρίνεται αυτές τις μέρες, ενόψει και της ευρωκάλπης του καλοκαιριού: ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, σε διαφορετικό εκφραστικό και επικοινωνιακό τόνο, προσπαθούν να πιέσουν το Μέγαρο Μαξίμου πάνω σε θέματα που έτσι κι αλλιώς το δυσκολεύουν, όπως τα Τέμπη. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται και δύο διαφορετικές αντιπολιτευτικές τακτικές, οι οποίες επίσης συγκρίνονται και μεταξύ τους στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αυτή τη στιγμή κινείται με δεδομένη την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, αναδεικνύει ειδικά θέματα που αφορούν την αξιοπιστία της δικαιοσύνης, με αφορμή μια σειρά γεγονότων που έχουν φτάσει στη διαδικασία απόδοσης ευθυνών, αλλά και στην ακρίβεια – γι’ αυτό το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος ήταν ένα από τα βασικά σημεία που επέλεξε να αναδείξει η Κουμουνδούρου πριν ο Κασσελάκης μπει για να υπηρετήσει τη θητεία του. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβούνται την υφολογική σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου, ακόμα και με αφορμή χαρακτηρισμούς, όπως οι «πολιτικές βδέλλες» του Παύλου Μαρινάκη, επιχειρώντας να συσπειρώσει μέσω της πόλωσης και το δικό του ακροατήριο, προκρίνοντας παράλληλα στελέχη και προτάσεις.

Παράλληλα, η επιχείρηση ανάδειξης νέων προσώπων από την Κουμουνδούρου συνεχίζεται. Η Διάνα Βουτυράκου, συντονίστρια των think-tanks και ο Γιάννης Σαρακιώτης, υπερσυντονιστής στην ΚΟ του κόμματος, ανακοίνωσαν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το think-tank της Τεχνολογίας: τον senior data analyst Γιάννη Πέρο, τον υποψήφιο διδάκτορα Νευροσυμβολικής Τεχνητής Νοημοσύνης Σωτήρη Ζήκα, τον καθηγητή του ΕΜΠ Νίκο Χρόνη, την ηλεκτρολόγο μηχανικό Θεοδώρα Σάουντερς, τη μηχανικό αυτοκίνησης Βιολέτα Κόρδατζη και τον βιολόγο Βασίλη Παπαλαζάρου.

ΠΑΣΟΚ καλεί Κεραμέως

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ασκεί πίεση σε μια σειρά θεμάτων που δυσκολεύουν την κυβέρνηση, επιδιώκοντας να έχει διαρκή κοινοβουλευτική παρουσία. Καθόλου τυχαία, ο ίδιος ο Ανδρουλάκης επιλέγει να παρεμβαίνει για ζητήματα που θεωρούνται κρίσιμα από το βήμα της Ολομέλειας, ενώ και οι βουλευτές «σηκώνουν» τεκμηριωμένη κριτική ζητώντας κοινοβουλευτικές απαντήσεις – ενδεικτικά, αυτό συνέβη χθες με το αίτημα των Λιακούλη, Δουδωνή και Μπιάγκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Με το αίτημα ζητείται, μάλιστα, να κληθούν να καταθέσουν στην αρμόδια επιτροπή τόσο η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως όσο και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Η Χαριλάου Τρικούπη το ερχόμενο διάστημα θα συνεχίσει να δίνει έμφαση και σε ζητήματα που δημιουργούν μια πιο σοσιαλδημοκρατική ευρωπαϊκή ατζέντα – μεταξύ αυτών το περιβάλλον, οι θεσμοί, η διαφάνεια και το κράτος δικαίου, η δημοσιονομική προσοχή και η διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, η ασφάλεια και η δημόσια υγεία.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ανακοινώνει σταδιακά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του: ο καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος, η καρδιολόγος Ρόζα Βρεττού, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος και ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας είναι τέσσερα ακόμα ονόματα που προστίθενται επισήμως στο «πράσινο» ευρωεψηφοδέλτιο. Παράλληλα, οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο ένταξης σ’ αυτό και του εν ενεργεία ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θόδωρου Ζαγοράκη, συνεχίζονται: «Εχω άποψη, δεν θέλω να την εκφέρω δημόσια, θα την πω στα όργανα εάν χρειαστεί», ανέφερε όταν ρωτήθηκε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (Action24). «Οι επιλογές μας πρέπει να έχουν πλαίσιο πολιτικής συνάφειας με τον χώρο. Ενας άνθρωπος ο οποίος πολιτεύτηκε με τη ΝΔ θα κριθεί και για την πολιτική συνάφεια με τον χώρο μας».

Related posts

«Αλμα» στο Αιγαίο, χάσμα στο Κυπριακό

admin

Με δύο λέξεις απαντά το Μαξίμου στην ομιλία Σαμαρά στη Βουλή

admin

Μπαράζ τετ-α-τετ στο Νταβός με υποψήφιους επενδυτές

admin

Κιλιτσντάρογλου προς Ερντογάν: Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν από την Ελλάδα

admin

Παππάς για φορολογικό νομοσχέδικο: Φέρνει άδικα βάρη – Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Προσδοκίες για χαμηλούς διπλωματικούς τόνους

admin

«Βρέχει» πρόστιμα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

admin

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Αριστοτέλης Παυλίδης

admin

Βαρύ κλίμα στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας

admin