Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Αγνοείται” ο Ναβάλνι: Απομακρύνθηκε από τη φυλακή όπου κρατούνταν

Ο Ρώσος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι απομακρύνθηκε από τη σωφρονιστική αποικία IK-6 στην περιοχή Βλαντιμίρ, ανατολικά της Μόσχας, και η τρέχουσα τοποθεσία του δεν είναι γνωστή, δήλωσαν οι σύμμαχοί του τη Δευτέρα.

Οι βοηθοί του Ναβάλνι προετοιμάζονται για την πιθανή μεταφορά του σε μια αποικία σκληρότερου καθεστώτος, αφού καταδικάστηκε τον Αύγουστο σε επιπλέον 19 χρόνια φυλάκιση.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις είπε ότι το προσωπικό της αποικίας IK-6 στην πόλη Melekhovo είχε πει στον δικηγόρο του που περίμενε έξω ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δεν ήταν πλέον μεταξύ των κρατουμένων της. “Πού τον έχουν πάει, αρνούνται να πουν”, είπε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Η διαδικασία μεταφοράς κρατουμένων σιδηροδρομικώς στην αχανή επικράτεια της Ρωσίας μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, με τους συγγενείς και την οικογένειά τους να μην μπορούν να λάβουν πληροφορίες για το πού βρίσκονται και το αν είναι καλά μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του από την περασμένη Τρίτη.

Ο βοηθός του Λιούμποφ Σομπόλ είπε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι οι υποστηρικτές του φοβούνται ότι θα μεταφερθεί σε μια νέα ποινική αποικία και ότι η χρονική στιγμή συνδέθηκε με την έναρξη μιας προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στην οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι θα ζητήσει άλλη μια εξαετή θητεία. “Φοβούνται τόσο πολύ τον Ναβάλνι, ο οποίος είναι στη φυλακή, που έχει περιορισμένα δικαιώματα αλληλογραφίας, δεν μπορεί να δει την οικογένειά του και ούτω καθεξής, που την περίοδο που ο Πούτιν θα δήλωνε, αποφάσισαν να αποκόψουν τον Ναβάλνι όσο το δυνατόν πιο μακριά από Ο έξω κόσμος.Ο Θεός να μην κάνει κάποιου είδους δήλωση”, είπε.

Related posts

Ισραήλ: Σχέδιο για “την επόμενη ημέρα” στη Γάζα

admin

Ερντογάν: Θα διδάξουμε στους αλαζόνες Δυτικούς ότι η προσβολή των μουσουλμάνων δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης

admin

Τούρκος συγγραφέας στη Le Monde: “Ο εθνικισμός αγκαλιάζει στην Τουρκία όλες τις τάξεις και ιδεολογίες”

admin

Η σουηδική EQT εξαγοράζει τη βρετανική Dechra έναντι 4,46 δισ. στερλινών

admin

Η Τουρκία χρειάζεται θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις προτού το ράλι βαφτιστεί “ανάκαμψη”

admin

ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υποστηρίζει τη στοχευμένη αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής

admin

Μετά το Ισραήλ, ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν μεταβαίνει στο Κατάρ

admin

Η Γαλλία, παρουσία Μακρόν, τίμησε τον Ζακ Ντελόρ

admin

Η Γαλλία επεξεργάζεται νέο σχέδιο ψηφίσματος για άμεση εκεχειρία στη Γάζα

admin