Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένα υπόδειγμα επένδυσης, με θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία

Sponsored Content

To επόμενο στρατηγικό επενδυτικό της βήμα στην Ελλάδα παρουσίασε η JTI Hellas την περασμένη εβδομάδα ανακοινώνοντας την είσοδό της στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού και παρουσιάζοντας το προϊόν τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού Ploom, σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία αξιωματούχων της κυβέρνησης, εκπροσώπων κομμάτων, φορέων και επιχειρήσεων.

Η έναρξη αυτού του νέου κεφαλαίου στην ιστορία της JTI Hellas συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου, τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση, γεγονός που αποδεικνύει την κοινή αποδοχή και στήριξη της νέας επένδυσης της JTI αλλά και την πεποίθηση για τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει στην ελληνική οικονομία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας ο οποίος εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απηύθυνε χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος του Πρόεδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Διονύσης Καλαματιανός και ο εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, κ. Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης. Στις τοποθετήσεις τους τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας χαρακτήρισαν «υπόδειγμα επένδυσης» την παρουσία της JTI στην Ελλάδα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το νέο επενδυτικό βήμα της εταιρείας.

Από την πλευρά της JTI, υπήρξε υψηλή εκπροσώπηση με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο CFO της JTI, κ. Βασίλη Βωβό, ο οποίος στην ομιλία του χαρακτήρισε την κυκλοφορία του Ploom «ορόσημο» της επενδυτικής και επιχειρηματικής παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα. Δεσμεύθηκε ότι η εταιρεία, με την ίδια προσήλωση με την οποία λειτουργεί στη συμβατική αγορά, θα συνεχίσει να επενδύει στα εργαλεία και τα προϊόντα που χαρακτηρίζουν τη νέα αυτή εποχή που αναδύεται ενώ ανέφερε ότι «ισχυρή φιλοδοξία της JTI είναι να καταστεί ένας από τους κορυφαίους παίκτες και στην αγορά της ταχέως αναπτυσσόμενης κατηγορίας των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού.»

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν και η παρουσία του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Nakayama Yasunori. O κ. Nakayama επεσήμανε, πως η νέα επένδυση της JTI αποτελεί σαφή απόδειξη της εμπιστοσύνης που η Ιαπωνία συνεχίζει να δείχνει στην ελληνική οικονομία ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η επένδυση αυτή θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Στο βήμα της εκδήλωσης, ανέβηκε επίσης και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, κ. Γιώργος Ξηρογιάννης ο οποίος καλωσόρισε το νέο επενδυτικό άλμα της JTI στην ελληνική αγορά.

O πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στην πρώτη του εμφάνιση με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ Α.Ε), χαιρέτισε τις δραστηριότητες της JTI στην ακριτική περιοχή της Θράκης και επεσήμανε πως αυτές αποτελούν πυλώνα της ανάπτυξης, των εξαγωγών αλλά και της κοινωνικής συνοχής της περιοχής με τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν. Ως γνωστόν η JTI διατηρεί μακροχρόνιες και στενές σχέσεις με τη ΣΕΚΕ και σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή η συνεργασία αυτή «έχει όλα τα εχέγγυα να επεκταθεί προς όφελος και των δύο πλευρών».

Η Γενική Διευθύντρια της JTI Ελλάδας, κ Lili Zigoslu τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης του νέου χαρτοφυλακίου της εταιρείας με την κυκλοφορία του Ploom και τη συνεχή και συνεπή αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επίσης, στελέχη της JTI Ελλάδας και, συγκεκριμένα, η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων κ. Γεωργία Καρούντζου και ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Μηνάς Διακάκης, παρουσίασαν το νέο προϊόν θερμαινόμενου καπνού, Ploom, δίνοντας έμφαση στα βασικά χαρακτηριστικά του, τον τρόπο λειτουργίας, τη τεχνολογία και τη καινοτομία στην οποία βασίστηκε.

Σε συνέχεια της δυναμικής πορείας της JTI στην Ελλάδα από το 1981, που κορυφώθηκε με την εξαγορά του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη το 2018 και το μετασχηματισμό της σήμερα σε μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα με σημαντική εξαγωγική δυναμική, η εταιρεία προχωρά τώρα και εισέρχεται αποφασιστικά στην αγορά των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού. Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος της μεγάλης παγκόσμιας επένδυσης της JTI ύψους 300 δις γιεν Ιαπωνίας το διάστημα 2023-2025.

Η συγκυρία για την πραγματοποίηση αυτού του επενδυτικού άλματος σχετίζεται με δύο διαφορετικές αλλά και σχετικές μεταξύ τους παραμέτρους. Η μια αφορά στον παγκόσμιο προγραμματισμό της JTI και τη δυναμική είσοδό της στην αγορά των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε διεθνές επίπεδο. Η δεύτερη είναι ευθέως ανάλογη με το ρυθμό ανάπτυξης της κατηγορίας των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού στην ελληνική αγορά σε συνδυασμό με την ήδη ισχυρή παρουσία της JTI στην Ελλάδα. Για τους λόγους αυτούς η Ελλάδα επιλέχθηκε να συμμετέχει στην πρώτη ομάδα των χωρών που υποδέχονται το Ploom στην Ευρώπη.

Στην κεντρική φωτογραφία: Βασίλης Βωβός, Executive Vice President CFO της JTI παγκοσμίως, Ράνια Τζίμα, δημοσιογράφος, παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της JTI HELLAS

Related posts

ΕΡΓΑΝΗ: 1.251 ευρώ ο μέσος μισθός το 2023 – Κάτω από 700 ευρώ οι αμοιβές για 415.000 εργαζόμενους

admin

«Εξοικονομώ 2023» – Επιδοτήσεις: Μέχρι πότε οι αιτήσεις – Τα ποσοστά επιδότησης

admin

Taxisnet – ΕΝΦΙΑ: Τι ώρα ξεκινά η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet από την ΑΑΔΕ

admin

Η 35χρονη που έκανε το χόμπι της εταιρεία ρούχων αξίας $141 εκατ. – Ποιες συμβουλές δίνει

admin

Θετικό το ποδαρικό της εβδομάδας στη Wall Street – Κέρδη σε όλους τους δείκτες

admin

Αυτή είναι η πολυτελής βίλα στη Μύκονο με την οποία φλερτάρει ο Τούρκος σεφ Salt Bae

admin

Ρεβυθούσα: Το CNBC μιλά για το ελληνικό νησί που βοηθά την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση

admin

ΑΔΜΗΕ: Επιτάχυνση των επενδύσεων στις κρίσιμες ηλεκτρικές υποδομές

admin

Αιγιαλός – παραλίες: Οι 7 αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος

admin