Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Βαριές απώλειες για τους δείκτες – Σε υψηλό 16 ετών το αμερικανικό 10ετές

Με βαριές απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι δείκτες της

Wall Street

, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου που έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται αυτές τις μέρες, αλλά και τον αντίκτυπο του πολέμου μεταξύ

Ισραήλ

και

Χαμάς

στην παγκόσμια οικονομία.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν ξανά οι αποδόσεις των ομολόγων, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ξεπέρασε το 4,9% για πρώτη φορά από το 2007, ενώ σε υψηλό 16 ετών βρέθηκε και το 5ετές, αγγίζοντας το 4,937%. Παράλληλα, σχεδόν κατά 2 μονάδες βάσης, στο 5,214%, ανέβηκε η απόδοση του 2ετούς, μόλις λίγες μέρες αφότου βρέθηκε στα επίπεδα του 2006.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones βυθίστηκε κατά 332 μονάδες ή 0,98% κλείνοντας στις 33.665 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,34% και διαμορφώθηκε στις 4.314 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακύλησε 1,62% κλείνοντας στις 13.314 μονάδες.

«Οι αγορές προσπαθούν να καταλάβουν μέχρι πού θα φτάσουν οι αποδόσεις», είπε στο CNBC ο Τζέιμι Κοξ της Harris Financial.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Procter & Gamble ενισχύθηκε κατά σχεδόν 2,5%, χάρη στα ικανοποιητικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, ενώ η μετοχή της United Airlines υποχώρησε κατά τουλάχιστον 9,6%, εξαιτίας των αδύναμων προοπτικών για το δ’ τρίμηνο.

Πτώση σχεδόν 5,6%κατέγραψε η μετοχή της Citizens Financial Group, καθώς δεν επιτεύχθηκε ο στόχος για τα κέρδη του γ’ τριμήνου, ενώ η Interactive Brokers είδε τη μετοχή της να διολισθαίνει κατά 4,12%, ως απόρροια των αδύναμων αποτελεσμάτων.

Απώλειες άνω του 8,8% σημείωσε η J.B. Hunt, ενώ κατά τουλάχιστον 9% έπεσε η United Airlines. Προς τη χειρότερη μέρα της μετά το 2020 κινήθηκε η Morgan Stanley χάνοντας 6,78%, ενώ οι Nvidia και AMD διολίσθησαν κατά 3,96% και 2,82% αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Στέλνω μήνυμα στις πολυεθνικές για τις τιμές, η Ελλάδα δεν είναι μπανανία – Προβληματική η μη καταδίκη της Χαμάς από την ΤουρκίαΣυνέδριο στις 23-25 Φεβρουαρίου προτείνει ο Κασσελάκης και γυρνά την πλάτη στην «Ομπρέλα»

«Σφάζονται» οι κόρες του Αχιλλέα Μπέου – «Ο πατέρας μας σου έκοψε την οικονομική βοήθεια, γι’ αυτό τα λες αυτά» απαντά η Χριστίνα στην Eve

Related posts

Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Φεβρουάριο – Στο 2,6% στην Ευρωζώνη

admin

Σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ «κατρακύκλησε» η τουρκική λίρα

admin

Αγωγός IGB: Η Ελλάδα «κλειδί» στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

admin

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πλαφόν στις τιμές για τα τεστ COVID – 19

admin

Σε πανικό ο Ερντογάν: Η λίρα κατρακυλά και εκείνος μειώνει επιτόκια και αυξάνει τον κατώτατο μισθό

admin

Market Pass: Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση – Τα ποσά

admin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές 24 εκατ. ευρώ – Οι δικαιούχοι

admin

Οριστικό τέλος για το επενδυτικό project της ΦΑΓΕ της οικογένειας Φιλίππου στο Λουξεμβούργο

admin

Αναδρομικά συνταξιούχων δημοσίου: Αναβλήθηκε η δίκη για τον Μάρτιο

admin