Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Self-tan: Το μυστικό «μπότοξ» της κάθε μέρας

Η ελαφρώς μαυρισμένη επιδερμίδα μέσα στο χειμώνα, αυτή που μοιάζει σαν να έχει δεχθεί «το φιλί του ήλιου», είναι η πιο γρήγορα ανερχόμενη αξία στο χρηματιστήριο της ομορφιάς και της αντιγήρανσης. Ένας τόνος πιο σκούρας απόχρωσης μπορεί να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται τόσο νέο και χαρούμενο ώστε να μην χρειάζεται ούτε μπότοξ, ούτε περίπλοκες κρέμες. Μπορεί ακόμη και να κρύψει κάποιες ατέλειες. Είναι απλό: όταν γυρίζουμε από τις διακοπές η επιδερμίδα έχει μπρούτζινες ανταύγειες, είναι φωτεινή, λάμπει από ξεκούραση και χαρά. Καθώς όμως περνούν οι μήνες και κλεινόμαστε στη δουλειά και το σπίτι, το πρόσωπο χλομιάζει. Εννοείται ότι δεν θα εκτεθούμε στην ηλιακή ακτινοβολία ή το σολάριουμ για να πάρουμε χρώμα.

Την απάντηση δίνει η κοσμητολογία με κρέμες self tan νέας τεχνολογίας που χαρίζουν ομοιόμορφο τόνο. Η έρευνα στον τομέα έχει ξεπεράσει προβλήματα του παρελθόντος όπως η ανεπιθύμητη πορτοκαλί χροιά ή οι λεκέδες. Οι καινούργιες φόρμουλες εξασφαλίζουν φυσική λάμψη που διαρκεί και μπορούν να χρησιμοποιούνται ακόμη και καθημερινά για μόνιμο εφέ χαράς στο πρόσωπο. Έτσι πετυχαίνουμε έναν μπρούτζινο τόνο με διπλό ρόλο: από τη μια μπορεί να κάνει εμάς τους ίδιους να νιώσουμε καλύτερα γιατί τον έχουμε συνδέσει με ξεγνοιασιά- εντελώς δικαιολογημένα τα προϊόντα self tan θεωρούνται ενισχυτές αυτοπεποίθησης άμεσης δράσης.

Από την άλλη, το μαύρισμα χρησιμεύει για να επικοινωνήσει στους άλλους τα μηνύματα που θέλουμε: ότι ίσως να γυρίσαμε μόλις από διακοπές, ότι είμαστε τόσο πετυχημένοι που πηγαίνουμε σε εξωτικούς προορισμούς μέσα στο χειμώνα, ότι η ζωή είναι για μας.

Το μαύρισμα στο σπίτι είναι μία ασφαλής επιλογή για την υγεία του δέρματος, όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί. «Τα self tan προσφέρουν το πιο ασφαλές μαύρισμα», εξηγεί η δερματολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδη, «αφού πρόκειται για μαύρισμα που δεν χρειάζεται έκθεση στη βλαβερή ιονίζουσα ακτινοβολία του ήλιου ή του solarium. Ας μην ξεχνάμε ότι η ηλιοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει από ηλιακό έγκαυμα μέχρι καρκίνο. Επιπλέον, εάν η ηλιοέκθεση είναι επανειλημμένη και εκτεταμένη, δρα αθροιστικά και οδηγεί σε ανεπανόρθωτες καταστροφές για το δέρμα και τους υποκείμενους ιστούς του».

Τα προϊόντα self tan περιέχουν τον παράγοντα DHA (δι-υδροξυακετόνη), ένα συστατικό που δρα μόνο στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. Μόλις έρθει σε επαφή με τα αμινοξέα της επιδερμίδας προκαλεί βιολογική αντίδραση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να χρωματίζεται η επιφάνεια της και να σκουραίνει. Αυτή η χρώση είναι παροδική και κρατά περίπου 5-7 ημέρες από την αρχική εφαρμογή. Το χρώμα όμως που δίνουν τα self tan δεν είναι μαύρισμα. Όταν το δέρμα εκτεθεί στον ήλιο, έχεις τις ίδιες πιθανότητες να καεί όπως και μία κατάλευκη επιδερμίδα. Γι’ αυτό, πρέπει κανείς να το προστατεύει πάντα με αντηλιακό. Για ένα χρώμα με διάρκεια απλώνουμε μια κρέμα self tan στο πρόσωπο όποτε χρειάζεται ή αναμειγνύουμε μία σταγόνα με την ενυδατική που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

1. Solar The Self-tanning Gel for face, Dior: αυτομαυριστικό τζελ προσώπου για σταδιακό χρώμα. (53€)

2. Self-Tan Self Tanning Instant Gel, Clarins: αυτομαυριστικό τζελ προσώπου και σώματος με σύνθεση φυτικής προέλευσης για μαύρισμα στη στιγμή. (35€)

3. Self-Tanning Hydrating Facial Skin Care, Sisley: κρέμα για φυσικό, ομοιόμορφο και μακράς διαρκείας μαύρισμα. Το εκχύλισμα αλπικού τριαντάφυλλου, που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, χαρίζει πιο λαμπερό τόνο. (140€)

4. Sunless Tanning Mist, Hampton Sun: Βραβευμένη φόρμουλα μαυρίσματος χωρίς έκθεση στον ήλιο σχεδιασμένη τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. (47€)

5. D-Bronzi Anti-Pollution Sunshine Drops, Drunk Elephant: σταγόνες αυτομαυρίσματος που προστίθενται στην κρέμα προσώπου. Εξασφαλίζει μαύρισμα και αντιοξειδωτική προστασία. (40€)

6. A Radiant Custom-Made Tan, Clarins: Σετ αυτομαυρίσματος με ρυθμιζόμενη ένταση. Αποτελείται από μία κρέμα λάμψης με αντιοξειδωτικά και έναν ορό self tan ο οποίος προστίθεται στην κρέμα σε ποσότητα ανάλογη με την ένταση του μαυρίσματος που επιθυμούμε. (40€)

Εισαγωγική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

--

Related posts

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία για το ταμείο ανάκαμψης – Ξεκλειδώνουν 31,9 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

admin

Πασχαλινό τραπέζι: Στα 11 ευρώ το αρνί στην αγορά – Έρευνα τιμών κάνουν οι καταναλωτές

admin

Καλάθι του νοικοκυριού – Άδωνις Γεωργιάδης: Σοβαρές μειώσεις στις τιμές – Τι εξετάζεται για το Πάσχα

admin

Ενημέρωση για διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο σχεδιαζόμενων μεταβιβάσεων απαιτήσεων

admin

Επίδομα θέρμανσης: Ξεπέρασαν τις 880.000 οι αιτήσεις – Λήγει η προθεσμία την Παρασκευή 8/12

admin

Επιδοτήσεις – Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις – Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ

admin

Θα «βουλιάξουν» οι χειμερινοί προορισμοί τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (πίνακας)

admin

Επιδόματα – Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα το πάρουν εργαζόμενοι και άνεργοι

admin

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Οι γεωπολιτικές εντάσεις δημιουργούν αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία, λέει έρευνα

admin