Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Q&R: Το νέο «εφοπλιστικό» χρήμα και η ταυτότητα των πωλητών

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στη μετοχική σύνθεση της Q&R έλαβαν χώρα χθες, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχόλιο της στήλης «Χαμαιλέων» για επικείμενες αλλαγές στην εισηγμένη εταιρεία.

Έτσι, με βάση τη χθεσινή επίσημη χρηματιστηριακή ανακοίνωση, η Σωτηράκου Σοφία Τριάντη (μέλος της εφοπλιστικής οικογένειας Καραγιώργη και σύζυγος του Γιάννη Καραγιώργη) απέκτησε το 31,999% της εταιρείας, ποσοστό που δεν της επιβάλλει να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση.

Ποιοι όμως ρευστοποίησαν τις θέσεις τους, προκειμένου η Σωτηράκου Σοφία Τριάντη να αποκτήσει το 31,999% της εταιρείας;

Πρώτον, ο John Arthur Bray Croker, (το 26,147%), γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο λόγω της ενεργούς παρουσίας του στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Δεύτερον, ο Νικόλαος Πασχαλάκης (το 2,74% και έμεινε με το 3,124%) ο οποίος υπήρξε κατά το παρελθόν μέλος του Δ.Σ. της Q&R, πλην όμως αποχώρησε στη συνέχεια. Ο Νικόλαος Πασχαλάκης είναι αδελφός του σημερινού διευθύνοντα συμβούλου της εισηγμένης εταιρείας Παναγιώτη, ο οποίος δεν ρευστοποίησε μετοχές του.

Και τρίτον, ο Θεόδωρος Καραγιάννης (και αυτός πρώην μέλος του Δ.Σ. της Q&R), o οποίος εκποίησε το 3,1%, περιορίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στο 4,009%.

Πέραν αυτών, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η οικογένεια Νικολακάκη (γνωστή στο επενδυτικό κοινό από την παρελθούσα συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της αλυσίδας Everest) είχε ανακοινώσει τη μείωση του ποσοστού της κάτω από το επίπεδο του 5%.

Αντίθετα, δεν προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών ούτε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Q&R Μάνος Ξιώνης (εμφανίζεται να κατέχει το 11,481%), ούτε και ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Πασχαλάκης (εμφανίζεται με 9,996%).

H χθεσινή ανακοίνωση της Q&R δεν αναφέρεται ούτε στη σκοπιμότητα της επενδυτικής τοποθέτησης από την πλευρά της Σωτηράκου Σοφία Τριάντη, ούτε και για το αν μετά τη συγκεκριμένη κίνηση θα επακολουθήσουν και άλλες εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Q&R που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στο μέτωπο των έργων του δημοσίου έχει καταφέρει -ξεπερνώντας μια πολύ δύσκολη προηγούμενη δεκαετία- να ανακάμψει σημαντικά και να αναλάβει μια σειρά σημαντικών νέων έργων. Ως αποτέλεσμα, η εκκίνηση του 2024 βρίσκει την εισηγμένη εταιρεία με ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων που υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ (εξασφαλίζεται υψηλή κερδοφορία κατά την επόμενη τριετία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα της εταιρείας να αναλάβει και νέες συμβάσεις).

Πέραν αυτών, η Q&R έχει εισέλθει δυναμικά και στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του -.gr), ενώ στη στρατηγική της εντάσσονται τόσο η περαιτέρω δραστηριοποίηση σε δουλειές του ιδιωτικού τομέα, όσο και η επέκτασή της σε αγορές του εξωτερικού.

Related posts

Λανακάμ: Βλέπει αύξηση επιδόσεων στο β’ εξάμηνο

admin

Δημόσια διαβούλευση για το project 140 εκατ. ευρώ της Aegean

admin

Ποιες εισηγμένες συγκεντρώνουν δύναμη πυρός 2,2 δισ. ευρώ

admin

Βρεττού (Attica Bank): Μέσα στο 2024 η συγχώνευση με την Παγκρήτια

admin

Αύξηση τζίρου και μεριδίων το 2021 για τον Γερμανό

admin

Noval Property: Τη διανομή μερίσματος €0,00814/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Epsilon Net: Συνεργάτης της Microsoft στην ελληνικοποίηση του D365 Business Central στο cloud

admin

Πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων στην Elpedison από την IBM

admin

Πρόστιμο 10,34 εκατ. στην Coca Cola 3E «έριξε» η Επιτροπή Ανταγωνισμού

admin