Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βρεττού (Attica Bank): Μέσα στο 2024 η συγχώνευση με την Παγκρήτια

«Η Attica Bank στοχεύει να γίνει η τράπεζα που θα δώσει μια εναλλακτική λύση στο τραπεζικό σύστημα με κύρια στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε πριν από λίγο στο Athens Investment Forum η Διευθύνουσα Σύμβουλος της τράπεζας, κυρία Ελένη Βρεττού (φωτ.).

Σύμφωνα με την κα Βρεττού υπαρχει πασιφανής ανάγκη ανταγωνισμού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κάτι που έρθει να καλύψει ο επονομαζόμενος πέμπτος πόλος. Πρόσθεσε ότι η Αttica Bank μπορεί να χρηματοδοτήσει όλων των μεγεθών τις επιχειρήσεις και όπου υπάρχουν περιορισμοί υπάρχουν λύσεις μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και κοινοτακτικές χρηματοδοτήσεις.

«Στόχος γενικά μιας τράπεζας είναι να δίνει δάνεια για να είναι υγιής και όχι να δίνει δάνεια για να μπει μέσα», ανέφερε η κυρία Βρεττού, επισημαίνοντας στο σημείο αυτό ότι υπάρχει μια στρέβλωση στην αγορά δανείων, καθώς δίνονται χορηγήσεις με επιτόκια ιδιαίτερα χαμηλά της τάξεως του 1-1,25%

Σε ότι αφορά τη συγχώνευση με την Παγκρήτια η κυρία Βρεττού ανέφερε ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, πιθανόν αυτό θα γίνει το 2024, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί due diligence, το κοινό business plan, ωστόσο απαραίτητο συστατικό προς την κατεύθυνση αυτή είναι αν θα υπάρχει «ΗΡΑΚΛΗΣ» και με ποιους όρους. Όλα αυτά θα έχουν αποσαφηνιστεί στις αρχές του 2024.

Related posts

ΓΕΚ Τέρνα: Προσαρμοσμένα κέρδη 88,8 εκατ. στο 9μηνο

admin

Νέο «μπιλιέτο» 62 εκατ. ευρώ στο ΥΠΟΙΚ από Attica Bank

admin

EZA: Online εκδήλωση για τη νέα γενιά ζυθοποιών

admin

Μη αποσπώμενα καπάκια στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

admin

Grid Telecom: Συμφωνία με Tamares Telecom για υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα

admin

Trastor ΑΕΕΑΠ: Στα 21 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο

admin

Εθνική: Στο υπουργείο Πολιτισμού βιομηχανικό συγκρότημα στον Ελαιώνα

admin

Παρέμβαση εργαζομένων στο Καζίνο Ρίο για αναστολή του «λουκέτου»

admin

Νέο στέλεχος της Deloitte Ελλάδος ο Γιάννης Σύρρος

admin