Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ofthalmica: Επενδύσεις 6,2 εκατ. ευρώ με τον «αέρα» της Sanoptis

Επενδυτικό πλάνο ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα για την επόμενη πενταετία έχει βάλει σε εφαρμογή ο ελβετικός κολοσσός οφθαλμολογικών υπηρεσιών υγείας, Sanoptis, ο οποίος έχει εισέλθει στην ελληνική αγορά μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τα Ινστιτούτα LaserVision στην Αθήνα και Ophthalmica στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, το οποίο μπαίνει σε μια νέα εποχή, έπειτα από την απόκτηση του 60% της μετοχικής του σύνθεσης από την Sanoptis, και βάζει μπροστά επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 6,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Irmi Huber και Νίκος Μόσχος, country managers για την Ελλάδα του ελβετικού ομίλου – του μεγαλύτερου στις γερμανόφωνες χώρες που φιλοδοξεί σύντομα να γίνει ο leader σε ολόκληρη την Ευρώπη – ανέλυσαν τους λόγους της στρατηγικής επένδυσης στη χώρα μας, ενώ ο γενικός διευθυντής της Ophthalmica, Περικλής Μαρκούσης, και οι γιατροί – μέτοχοι, Ευάγγελος Λοκοβίτης, Μιλτιάδης Μπαλίδης και Σόλων Αστεριάδης, αναφέρθηκαν στη δεκαετή ως τώρα πορεία του Ινστιτούτου και στα σχέδια της επόμενης δεκαετίας.

Επενδύσεις

Στο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται επένδυση 4,8 εκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της Ophthalmica, συνολικού εμβαδού 3.500 τ.μ., στην περιοχή της Καλαμαριάς, με εκτιμώμενη εγκατάσταση στα τέλη του 2024 με αρχές του 2025.

Παράλληλα, 1,4 εκατομμύριο ευρώ είναι το ύψος της επένδυσης σε υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Στη δεκαετή μέχρι σήμερα λειτουργία του, από την ίδρυσή του, το 2013, μέσω της συνένωσης δυνάμεων τριών ομάδων οφθαλμιάτρων, έως το 2023, το Ινστιτούτο Ophthalmica έχει πραγματοποιήσει 31.240 επιτυχημένες ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις (ενέσεις) για την αντιμετώπιση οφθαλμικών παθήσεων οπισθίου ημιμορίου, 32.660 χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης καταρράκτη, 14.710 διαθλαστικές επεμβάσεις με laser, 3.630 επεμβάσεις υαλοειδούς, αμφιβληστροειδούς & ωχράς κηλίδας, 1.810 επεμβάσεις κερατοειδούς, ενώ συνολικά έχει διαχειριστεί 253.780 κλινικά και διαγνωστικά περιστατικά.

Συνεργάζεται σε σταθερή φάση με 250 οφθαλμιάτρους σε όλη τη χώρα, ενώ συνολικά έχει συνεργαστεί με 650 οφθαλμιάτρους.

Σταθμούς σε αυτή τη διαδρομή αποτελούν, μεταξύ άλλων, οι καινοτόμες διαγνωστικές τεχνικές με οφθαλμολογικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που εφαρμόζονται από το 2017, καθώς και εξατομικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις διασύνδεσης κολλαγόνου (corneal cross linking – CXL) για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου.

Επίσης, η πρωτοπόρος υπηρεσία “Ophthalmica @home”, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις οφθαλμικής υγείας στον ιδιωτικό χώρο ασθενών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του, αλλά και το πρόγραμμα «Γυαλιά 2ης Ευκαιρίας» μέσω του οποίου έχουν συντηρηθεί και διατεθεί σε πέντε χώρες της Αφρικής περισσότερα από 10.000 γυαλιά, σκελετοί και οπτικά.

Εντός του 2024 η Ophthalmica θα πραγματοποιήσει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την σημασία του οφθαλμολογικού προληπτικού ελέγχου και για πέντε συγκεκριμένες σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις: Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, κερατόκωνος, γλαύκωμα, αμβλυωπία. «Με ένα απλό check up που διαρκεί το πολύ 10 λεπτά μπορεί κάποιος να προλάβει μη αναστρέψιμες βλάβες», επεσήμανε ο κ. Μαρκούσης.

Η στρατηγική συνεργασία με τη Sanoptis

Ο ελβετικός όμιλος Sanoptis διαθέτει περισσότερα από 300 οφθαλμολογικά κέντρα τελευταίας τεχνολογίας, 3 νοσοκομεία, 85 χειρουργικά και 216 διαγνωστικά κέντρα σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, ενώ απασχολεί 2.981 υπαλλήλους.

«Το ήμισυ της επαγγελματικής μου ζωής το αφιέρωσα ως γιατρός και επιχειρηματίας στην Οφθαλμολογία. Πιστεύω στον ισχυρισμό μας “το να βλέπεις είναι να πιστεύεις” με την καθαρή όραση να είναι μια από τις πιο πολύτιμες αξίες της ζωής μας», ανέφερε η κα Irmi Huber, Country Manager Greece του Ομίλου Sanoptis, και πρόσθεσε: «Με την Ophthalmica βρήκαμε έναν ισχυρό συνεργάτη που συμμερίζεται τις βασικές μας αξίες και μαζί θα δημιουργήσουμε ένα οφθαλμικό κέντρο αριστείας για τη Βόρεια Ελλάδα».

Related posts

«Πράσινο φως» σε 9 επενδύσεις στις τομάτες μέσα σε 24ώρες!

admin

Rebound στο 2ο τρίμηνο για την Η&Μ

admin

Επένδυση 6 εκατ. ευρώ για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στη Χαλκίδα από την ΙΝΤΕΡΤΑΝ Α.Ε.

admin

Pharmathen: Αύξηση πωλήσεων και θετική πρεμιέρα στις ΗΠΑ

admin

Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Smart green και sustainable infrastructure το μέλλον των υποδομών

admin

Νέα πρωτοβουλία για το Υπεύθυνο Παιχνίδι από τον ΟΠΑΠ

admin

Κύπρος: Άνοδο «έγραψε» πέρυσι η ασφαλιστική βιομηχανία

admin

Barilla: Εχει μειώσει κατά 31% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

admin

Intercontinental International: Οριακή βελτίωση μεγεθών στο 9μηνο

admin