Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live η συζήτηση στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στο βήμα της Βουλής ο Κουτσούμπας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη -και τελευταία- μέρα της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια», που φέρνει από την πίσω πόρτα, όπως καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση και πλήθος φορέων, την ιδιωτικοποίηση στην Παιδεία με την παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές τοποθετούνται επί των άρθρων του νομοθετήματος της κυβέρνησης, ενώ στις 20:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου, με ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΚΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής τα πυρά των κομμάτων έχει συγκεντρώσει η αποστροφή του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα περί «sugar daddies», αναφερόμενος στο Σουηδικό μοντέλο εκπαίδευσης.

Ακόμη, μετά τις 11:00 αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

Δείτε live τις εργασίες της Βουλής:

Παράλληλα οι φοιτητές θα βρίσκονται στα Προπύλαια από τις 12:00 όπου θα πραγματοποιηθεί το μαζικό πανελλαδικό συλλαλητήριο απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Με καταλήψεις, συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα δίνουν κάθε εβδομάδα ραντεβού στους δρόμους, φωνάζοντας ένα βροντερό «όχι» στα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Ακόμη, με διπλή κινητοποίηση ρίχνεται στον αγώνα η ΟΛΜΕ με την προγραμματισμένη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος) και την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00, έως τις 15:00 έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Related posts

Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει το «γάντι» στον Μητσοτάκη για τον γάμο των ομοφύλων

admin

ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ

admin

Η «μήτρα» του προβλήματος

admin

Πολιτικά μηνύματα από τον Βενιζέλο στον Κύκλο Ιδεών

admin

Η αποκαθήλωση του Αλέξη Τσίπρα

admin

ΥΠΕΞ: Πολύ ανησυχητικές εξελίξεις στην Πολωνία, τις παρακολουθούμε στενά

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στην ακραία πόλωση

admin

Με πυξίδα τη θετική ατζέντα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν οι νέοι τομεάρχες – Τι έγινε με τον Πολάκη

admin