Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Properties: Κύκλος επενδύσεων 70 εκατ. ευρώ για το 2024

Πέντε projects ανάπτυξης ακινήτων διαφόρων χρήσεων έχει σε εξέλιξη για το επόμενο 18μηνο η Hellenic Properties, σύμφωνα με τον ιδρυτή και επικεφαλής κ. Ερρίκο Αρώνες. Σύμφωνα με τον ίδιο ο παρών επενδυτικός κύκλος διενεργείται με ίδια κεφάλαια της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, ο οποίος με τη μόχλευση θα ανέλθει σε 70 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία προσφάτως ολοκλήρωσε την ανακατασκευή κτιρίου γραφείων στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο τριών αστέρων και 33 κλειδιών, και το οποίο έχει ήδη μισθωθεί σε ξενοδοχειακό όμιλο. Παράλληλα, η Hellenic Properties ολοκληρώνει επένδυση στην Πάρο που αφορά σε βίλα, ενώ σκοπεύει σε επόμενο στάδιο να δημιουργήσει ακόμη ένα πολυτελές ακίνητο στην ίδια περιοχή.

Η εταιρεία επίσης αναπτύσσει συγκρότημα κατοικιών στο Στροφύλι Κηφισιάς με στόχο την ολοκλήρωση του στο α’ τρίμηνο του 2025. Αφορά σε επένδυση 11 εκατ. ευρώ, την οποία σκοπεύει να εμπορευματοποιήσει σταδιακά, ενώ εξετάζει και την πιθανή συνολική αποεπένδυση, καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον εξαγοράς.

Σε μελετητική φάση βρίσκεται επίσης η αξιοποίηση κτιρίου που διαθέτει η εταιρεία στη Λεωφ. Συγγρού για τη μετατροπή του σε ακίνητο μικτής χρήσης (επιπλωμένα διαμερίσματα και καταστήματα). Σύμφωνα με τον κ. Αρώνες αφορά σε επένδυση 28 εκατ. ευρώ καθώς αναμένεται να προστεθούν στο project και όμορα ακίνητα.

Επιπλέον, υπό σχεδιασμό είναι η ανάπτυξη δύο κτιρίων γραφείων επιφάνειας 2.500 τ.μ. και 5.500 τ.μ. στο Μαρούσι, ενώ η εταιρεία βρίσκεται επίσης σε διαδικασία αγοράς τριών νέων οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Με τα παραπάνω το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας για το 2024 διαμορφώνεται σε 22.000 τ.μ. υπό ανάπτυξη έργων, η ακαθάριστη αξία των οποίων αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ.

Νέος κύκλος

Στρατηγική της εταιρείας είναι να διατηρεί ίδια συμμετοχή έως 25% σε κάθε έργο, με τη μόχλευση φτάνει έως και το 60%. Σε αυτό το πλαίσιο, ο επόμενος κύκλος επενδύσεων αναμένεται να στηριχθεί σε νέα στρατηγική συνεργασία με επενδυτή που έχει ήδη τοποθετήσει κεφάλαια σε προηγούμενα projects της Hellenic Properties.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μεσαίου μεγέθους αναπτύξεις και στρέφεται πλέον και στον οικιστικό τομέα, με τον κ. Αρώνες να εκτιμά ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης για build to rent κατοικίες και εξυπηρετούμενα διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως το Μαρούσι, το Χαλάνδρι και το Νέο Ηράκλειο.

Ο ίδιος εκτίμησε πως παρά τη συγκράτηση της ζήτησης λόγω του επιτοκιακού κόστους, η προσφορά υπολείπεται σημαντικά με αποτέλεσμα οι νέες αναπτύξεις να έχουν άμεση απορρόφηση από την αγορά. Επίσης υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου συνίσταται στη μειωμένη διαθεσιμότητα του εργατικού δυναμικού.

Related posts

Intrakat: Διαιτητικό δικαστήριο επικύρωσε αποζημίωση 25,4 εκατ. ευρώ σε θυγατρική

admin

Κυριακούλης: Πτώση κερδών το Q3, πίεση από το ενεργειακό κόστος

admin

Frigoglass: Αύξηση πωλήσεων, μεγάλη πτώση στα λειτουργικά κέρδη στο εννεάμηνο

admin

Τι φέρνει η νέα στρατηγική της ΕΕ στην αλυσίδα ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

admin

Οι προσδοκίες Motor Oil για το 3ο τρίμηνο, πώς επηρεάζει η Μέση Ανατολή

admin

Πάτησε γκάζι στα έσοδα η Κωστόβολος το τελευταίο δίμηνο

admin

Παγκρήτια Τράπεζα: Σε μία εφαρμογή εταιρικός και προσωπικός λογαριασμός

admin

Εθνική: Ποιο είναι τώρα το βασικό σενάριο για έξοδο του ΤΧΣ

admin

Adaptit: Προσδοκά εκτόξευση τζίρου με εξαγορές και Ταμείο Ανάκαμψης

admin