Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Estee Lauder: Μειώνει το προσωπικό κατά 3-5% – Ράλι 17% η μετοχή

Η Estee Lauder ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της για να συμπεριλάβει την περικοπή περίπου 3% έως 5% του εργατικού δυναμικού της, καθώς η εταιρεία στοχεύει να αποκαταστήσει τα περιθώρια κέρδους της μετά την επιβράδυνση της ανάκαμψης στην Κίνα.

Η μετοχή της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη κάνει ράλι 17% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αφού η Estee αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμηση για τα λειτουργικά της κέρδη κατά επιπλέον 1,1-1,4 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με τα 800 εκατ.-1 δισ. δολάρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Η Estee είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για τα οικονομικά έτη 2025 και 2026 προκειμένουν να μειώσει τις δαπάνες της και να αναδομήσει τα περιθώρια κέρδους. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα το γ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024.

Όσον αφορά τις περικοπές προσωπικού, τον Ιούνιο του 2023 η Estee Lauder είχε περίπου 62.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Από αυτούς, το 71% ήταν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, το 16% έκτακτοι και το 13% μερικής απασχόλησης.

Η εταιρεία μείωσε επίσης τις προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη της, καθώς η ανάκαμψη στις επιχειρήσεις της ήταν πολύ πιο αργή, καθώς η κατανάλωση δέχθηκε πλήγμα στην Κίνα, η οποία αντιμετωπίζει υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων αλλά και μια κρίση ακινήτων.

Η Estee Lauder αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του 2024 μεταξύ 2,08 και 2,23 δολαρίων, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για 2,17 έως 2,42 δολάρια.

Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 7%, στα 4,28 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για 4,19 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Related posts

American Express: Στα $2,44 δισ. τα κέρδη στο τρίμηνο – Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα έσοδα

admin

Ουκρανία: Η Ρωσία χρησιμοποίησε πυρομαχικά διασποράς στην πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

admin

Κιργιστάν: Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τα ταξίδια στη Ρωσία

admin

Ο Πολωνός ΥΠΕΞ δεν θα παραστεί στη σύνοδο του ΟΑΣΕ λόγω της παρουσίας Λαβρόφ

admin

Ιράν: Η στιγμή της κατάληψης του ελληνόκτητου τάνκερ St Nikolas από ένοπλους

admin

Φινλανδία: Το Ελσίνκι θα κλείσει τα 4 από τα 9 μεθοριακά του περάσματα με τη Ρωσία

admin

Ερντογάν: Πρόταση στην Ελλάδα για παροχή ενέργειας από πυρηνικό εργοστάσιο – Δεν χρειαζόμαστε εμπλοκή τρίτων στον διάλογο

admin

Κρεμλίνο: Η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία είναι απολύτως κατανοητή

admin

ΗΠΑ: Μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε για να αναχαιτίσει αερόστατο πάνω από τη Γιούτα

admin