Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Caterpillar: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη γ’ τριμήνου – Ανησυχία για τη μείωση ανεκτέλεστων παραγγελιών

Οι μετοχές της Caterpillar σημείωναν πτώση 4% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η κατασκευάστρια μηχανημάτων ανέφερε μείωση των ανεκτέλεστων παραγγελιών της, υποδεικνύοντας ότι η ζήτηση των πελατών μπορεί να μειωθεί τους επόμενους μήνες.

Η εταιρεία με έδρα το Irving του Τέξας ανακοίνωσε ότι το ανεκτέλεστο των παραγγελιών της μειώθηκε κατά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια από το β’ τρίμηνο, παρόλο που ανακοίνωσε κέρδη γ’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χάρη στις υψηλότερες τιμές και τις ισχυρές πωλήσεις. Επανέλαβε επίσης την προσδοκία της για δαπάνες αναδιάρθρωσης 700 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος.

Η Caterpillar, γνωστή για τις εμβληματικές κίτρινες μπουλντόζες της, θεωρείται ως “βαρόμετρο” για την παγκόσμια οικονομία επειδή τα μηχανήματα της διακρίνονται σε χώρους κατασκευής, εξόρυξης και ενέργειας σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματά της έρχονται τη στιγμή που οι οικονομολόγοι ανησυχούν για μια γενική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, λόγω του υψηλότερου κόστους δανεισμού και της επιβράδυνσης των ορέξεων των καταναλωτών.

Οι αναλυτές του Bloomberg Intelligence σημείωναν πριν από την ανακοίνωση ότι το γ’ τρίμηνο της εταιρείας μπορεί να επιφέρει χαλάρωση των παραγγελιών και “ξεστοκάρισμα” αποθεμάτων από τους αντιπροσώπους της, κάτι που πιθανότατα θα επιδεινώσει τις ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση.

Οι αδιάκοπες διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας και το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών έχουν αποτελέσει πρόκληση για την εταιρεία τα χρόνια μετά την πανδημία, αν και η λειτουργική ευελιξία της Caterpillar και οι αυξήσεις των τιμών στους καταναλωτές υπεραντιστάθμισαν τέτοιες πιέσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 5,52 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση 4,77 δολαρίων από 23 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Η Caterpillar σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα στον βραχίονα κατασκευαστικού εξοπλισμού της, ενώ οι πωλήσεις από τον βραχίονα εξόρυξης, καθώς και τις δραστηριότητες ενέργειας και μεταφορών της ήταν πιο αδύναμες απ΄ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ότι οι πωλήσεις στις μεγαλύτερες επιχειρηματικές αγορές της Caterpillar – κατασκευές και εξόρυξη – θα επιβράδυναν τα κέρδη γ’ τριμήνου, αν και πρότειναν επίσης ότι η αδυναμία λογικά θα αντισταθμιζόταν από την ισχυρότερη ανάπτυξη της ενέργειας και των μεταφορών. Η υγιής τελική ζήτηση στην αγορά για την Caterpillar και άλλους κατασκευαστές μηχανημάτων συνέβαλε στην άμβλυνση της επιβράδυνσης.

Related posts

Νότια Γάζα: Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, όπως και οι διαφωνίες Ισραήλ/ΗΠΑ για το κράτος της Παλαιστίνης

admin

Ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία από τις 18 Μαΐου για τη σύνοδο κορυφής της G7

admin

Οι Χούθι δημοσίευσαν βίντεο με την κατάληψη πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Η Maersk αναστέλλει μέχρι νεωτέρας όλες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας

admin

EBay: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα τριμήνου, αυξάνει το μέρισμα

admin

ΗΠΑ – Ισραήλ – Γάζα: “Απολύτως απαραίτητη” είναι η προστασία των αμάχων για τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν

admin

Ισραήλ: Το συγκλονιστικό κολάζ με τις φωτογραφίες στρατιωτικών και αστυνομικών που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς

admin

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για την παραγωγικότητα

admin

ΗΠΑ: Η Monsanto καταδικάζεται να πληρώσει πρόστιμο 857 εκατ. δολ. για την έκθεση πολιτών σε “αιώνια” χημικά PCB

admin