Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Εμίρης Κατάρ κατά Δύσης: Αδιανόητο να δίνουν στο Ισραήλ “ελευθερία να σκοτώνει”

Ο κυβερνήτης του Κατάρ επιτέθηκε την Τρίτη στους υποστηρικτές του Ισραήλ, κατηγορώντας τους ότι του έχουν δώσει στο Τελ Αβίβ “ελευθερία να σκοτώνει” στον πόλεμό του με τη Χαμάς, ενώ αμφισβήτησε το τι θα πετύχει τελικώς η σύγκρουση.

Μεγάλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας, έχουν συσπειρωθεί για να υποστηρίξουν το Ισραήλ και επιβεβαίωσαν το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά την πρωτοφανή αιματηρή επίθεση-σοκ της 7ης Οκτωβρίου από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Οι ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.400 ανθρώπους, κυρίως πολίτες και παίρνοντας πάνω από 220 ομήρους.

“Λέμε “αρκετά””, είπε ο εμίρης σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Σούρα, του νομοθετικού σώματος του Κατάρ, σύμφωνα με μετάφραση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βασιλική αυλή.

“Δεν μπορεί να δίδεται στο Ισραήλ ένα άνευ όρων πράσινο φως και ελευθερία να σκοτώσει, ούτε να συνεχίζει να αγνοείται η πραγματικότητα της κατοχής, της πολιορκίας και του εποικισμού”.

Το Κατάρ, σύμμαχος των ΗΠΑ που φιλοξενεί μια μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση στη Μέση Ανατολή, φιλοξενεί επίσης ένα γραφείο της Χαμάς, το οποίο λειτουργεί ως η κύρια κατοικία του αυτοεξόριστου ηγέτη της τελευταίας, Ισμαήλ Χανίγιε.

Η πλούσια μοναρχία του Κόλπου έχει λειτουργήσει ως κανάλι επικοινωνίας με τη Χαμάς και διαδραματίζει βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, με τέσσερις απελευθερωμένους μέχρι στιγμής.

Related posts

Τέλος για τη “λύκαινα” της Τουρκίας: Η Μεράλ Ακσενέρ αποχωρεί από το κόμμα της

admin

Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία σε Βαυαρία και Βάδη – Βυρτεμβέργη

admin

Ερντογάν σε πρόεδρο Εμιράτων: Πολύ αρνητική η επανέναρξη των μαχών στη Γάζα, ο μουσουλμανικός κόσμος να δράσει ενιαία

admin

“Η Σάνι Λουκ βρισκόταν στην Ελλάδα τρεις ημέρες πριν δολοφονηθεί από τη Χαμάς” λέει ο πατέρας της

admin

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι είχε συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό της Έντι Ράμα

admin

Ρωσία: “Εγκληματική ενέργεια” η αποστολή ουρανίου στην Ουκρανία

admin

Σύνοδος Κορυφής: Άμεση ανθρωπιστική παύση που θα οδηγήσει σε βιώσιμη εκεχειρία στη Γάζα ζητούν οι “27”

admin

Σολτς: “Σημαντικό βήμα” η άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

admin

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Αξιοσημείωτη η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2023, αλλά χρειάζεται άλλη μια προσπάθεια

admin