Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Εμίρης Κατάρ κατά Δύσης: Αδιανόητο να δίνουν στο Ισραήλ “ελευθερία να σκοτώνει”

Ο κυβερνήτης του Κατάρ επιτέθηκε την Τρίτη στους υποστηρικτές του Ισραήλ, κατηγορώντας τους ότι του έχουν δώσει στο Τελ Αβίβ “ελευθερία να σκοτώνει” στον πόλεμό του με τη Χαμάς, ενώ αμφισβήτησε το τι θα πετύχει τελικώς η σύγκρουση.

Μεγάλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας, έχουν συσπειρωθεί για να υποστηρίξουν το Ισραήλ και επιβεβαίωσαν το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του μετά την πρωτοφανή αιματηρή επίθεση-σοκ της 7ης Οκτωβρίου από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

Οι ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.400 ανθρώπους, κυρίως πολίτες και παίρνοντας πάνω από 220 ομήρους.

“Λέμε “αρκετά””, είπε ο εμίρης σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Σούρα, του νομοθετικού σώματος του Κατάρ, σύμφωνα με μετάφραση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βασιλική αυλή.

“Δεν μπορεί να δίδεται στο Ισραήλ ένα άνευ όρων πράσινο φως και ελευθερία να σκοτώσει, ούτε να συνεχίζει να αγνοείται η πραγματικότητα της κατοχής, της πολιορκίας και του εποικισμού”.

Το Κατάρ, σύμμαχος των ΗΠΑ που φιλοξενεί μια μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση στη Μέση Ανατολή, φιλοξενεί επίσης ένα γραφείο της Χαμάς, το οποίο λειτουργεί ως η κύρια κατοικία του αυτοεξόριστου ηγέτη της τελευταίας, Ισμαήλ Χανίγιε.

Η πλούσια μοναρχία του Κόλπου έχει λειτουργήσει ως κανάλι επικοινωνίας με τη Χαμάς και διαδραματίζει βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, με τέσσερις απελευθερωμένους μέχρι στιγμής.

Related posts

Ινδία: Τουλάχιστον 14 νεκροί, εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι, 4 ημέρες μετά τον κυκλώνα Μιτσάουνγκ

admin

Lloyds: Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη στο τρίμηνο, λόγω υψηλότερων προβλέψεων

admin

Η Ουκρανία λέει ότι περισσότερες από 10 δεξαμενές πετρελαίου καταστράφηκαν από την έκρηξη στην Κριμαία

admin

Τέλος ο Bullard από τη Fed – Γίνεται κοσμήτορας σε πανεπιστήμιο

admin

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι απέτυχαν να καταλάβουν την Μπαχμούτ

admin

Ουκρανία: Αξιωματούχος συνεργαζόμενη με τη Ρωσία σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό της

admin

Ο Μπάιντεν συνάντησε τη χήρα και την κόρη του Ναβάλνι στο Σαν Φρανσίσκο

admin

Χαμάς: Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον στάσης λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ

admin

Ιταλία: Οι ρυθμιστικές αρχές αποφάνθηκαν ότι το ChatGPT παραβιάζει τους νόμους περί ιδιωτικού απορρήτου

admin