Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακή κάρτα εργασίας – Άδωνις Γεωργιάδης: «Στόχος σε ένα έτος να εφαρμόζεται παντού»

Περαιτέρω νομοθετική πρωτοβουλία για τον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, αλλά και δημιουργία ψηφιακής κάρτας εξ αποστάσεως, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συζήτησης του εργασιακού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της εργασίας, ανέφερε πως ο στόχος είναι σε ένα έτος να εφαρμόζεται παντού.

Υπογράμμισε δε, πως ο τρόπος εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας ανά κλάδο δεν είναι στο παρόν νομοσχέδιο υπάρχει δουλειά ακόμα να γίνει σε συνεργασία με τον κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Έρχεται η ψηφιακή κάρτα εξ αποστάσεως
Για την τηλεργασία επί του παρόντος δεν θα υπάρχει δυνατότητα να «χτυπά» κάποιος κάρτα εξ αποστάσεως, γνωστοποιώντας πχ από το σπίτι ή από όποιο άλλο σημείο εργάζεται τις ώρες έναρξης και λήξης της εργασίας.

Η δυνατότητα αυτή θα υπάρξει σε αμέσως επόμενη φάση, καθώς προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ορίζει πώς θα ελέγχονται τα δεδομένα των επικοινωνιών μεταξύ του εργοδότη και του τηλεργαζομένου.

Σχετικά με την χρησιμοποίηση καταχρηστικά της υπερωρίας από τον αρχικό εργοδότη για να αποτρέψει την δυνατότητα εργασίας υπαλλήλου σε δεύτερο εργοδότη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί, ο εργαζόμενος και σήμερα δεν είναι υποχρεωμένος και μπορεί να αρνηθεί την υπερωρία και σε κάθε περίπτωση εάν διαπιστωθεί ότι στην εφαρμογή έχουμε τέτοια προβλήματα εδώ θα μας είμαστε να το ξαναδούμε».

Related posts

Πετζετάκις: Το… disaster story της πρώτης ελληνικής πολυεθνικής και το νέο σφυρί

admin

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

admin

Η χώρα που (αντί να μειώνει) αγοράζει ολοένα και περισσότερο πετρέλαιο από τη Ρωσία

admin

ΕΚΤ: Τα μηνύματα της Κριστίν Λαγκάρντ για επιτόκια και πληθωρισμό – Τον Ιούνιο οι αποφάσεις

admin

Η ΑΑΔΕ έστειλε χιλιάδες e-mails σε επιχειρήσεις για διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

Ο φόρος κληρονομιάς εξοφλείται και με ακίνητα αν ο οφειλέτης δεν έχει χρήματα

admin

«Μικρο-φοροδιαφυγή» δισεκατομμυρίων κρυβόταν πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ

admin

Ανάλυση DW: Πώς θα επηρεαστεί η παγκόσμια οικονομία από την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ

admin

«Ποδαρικό» της εφορίας με 800 ελεγκτές σε 6 νέες μονάδες

admin