Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος με την εγκύκλιο ΚΕΦΕ για τα «παλαιά» μέλη – «Είναι ανέκδοτο, πάρτε την πίσω»

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η εγκύκλιος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), με την οποία ορίζεται ότι τα παλαιά μέλη του κόμματος που δεν ψήφισαν την Κυριακή θα πρέπει, μέχρι την Τετάρτη 20 του μηνός, να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους προκειμένου να ελεγχθούν, για να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι «τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο».

Η απόφαση αυτή θεωρείται από πολλά στελέχη ότι θα αποθαρρύνει πολλούς εν δυνάμει ψηφοφόρους της Κυριακής, αφού αντί να τους διευκολύνει, τους «δυσκολεύει».

Ενδεικτική είναι η αντίδραση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Facebook, κάλεσε την ΚΕΦΕ να αποσύρει την εγκύκλιο, την οποία και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και… «ανέκδοτο».

«Πάρτε την πίσω, είναι ανέκδοτο»

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει ταχθεί εξαρχής υπέρ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, αντιπροτείνει ο κατάλογος των παλαιών μελών να σταλεί σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή σε όλες τις νομαρχιακές της χώρας, ώστε «όταν θα έρθει κάποιο παλιό μέλος που δεν ψήφισε στις εκλογές στις 17/9, άρα δεν είναι στον κατάλογο των 146.000, τότε θα υπάρχει επικοινωνία με την νομαρχιακή, όπου στελέχη που θα είναι εκεί ελέγχοντας τον κατάλογο των παλαιών μελών που στάλθηκε από την Κουμουνδουρου, θα δίνει το οκ για να ψηφίσει, ακολουθώντας τη διαδικασία (εγγραφή στο βιβλίο και στις ταμπλέτες κλπ. κλπ.)».

Όπως τονίζει, μάλιστα, «αυτή είναι η μόνη λύση, όλα τα άλλα είναι είτε για να κοροϊδευόμαστε, είτε για να καθυστερούμε και να διώχνουμε κόσμο, είτε… άστο δεν το λέω… όλοι καλοί είμαστε… Αυτά και τέλος! Αλλάξτε αύριο την απόφαση και το SMS που στείλατε!!!»

«Είναι λάθος»

Την διαφωνία του με την επίμαχη εγκύκλιο της ΚΕΦΕ εξέφρασε και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος τονίζει, σε ανάρτησή του, πως «η ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής δυσκολεύει την συμμετοχή παλιών μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρα είναι λάθος».

Και σημείωνει πως «είναι τεχνικά εφικτό και πολιτικά ορθό να επιδιώξουμε την συμμετοχή των δεκάδων χιλιάδων μελών που δεν ήρθαν στον πρώτο γύρο της διαδικασίας.
Μαζί θα φτιάξουμε το κοινό μας μέλλον».

«Πλήρης ανικανότητα»

Απο την πλευρά του, ο Ευάγγελος Αντώναρος διερωτάται αν είναι «πολιτικά ύποπτη» η απόφαση της ΚΕΦΕ, κάτι που – όπως σημειώνει – το θεωρεί «πολύ πιθανό», και καλεί τα μέλη της να σταματήσουν τις «παρασκηνιακές μεθοδεύσεις» που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν σχετικά καλά».

Ο κ. Αντώναρος τονίζει πως «από τα 170.000 παλιά εγγεγραμένα μέλη ψήφισαν χθες πάνω κάτω 100.000. Άρα υπάρχουν 65-70.000 που έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να προσέλθουν, εφόσον το θελήσουν, την ερχόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο».

Μάλιστα, στην ανάρτησή του καταλήγει με το εξής υστερόγραφο: «Τρία χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν νε ελέγξουν τα στοιχεία των μελών… Θα το κάνουν μέσα σε τρεις μέρες; Ποιον κοροϊδεύουν;».

Related posts

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση – Βήματα αλληλοϋποστήριξης

admin

Τουρκοκύπρια βουλευτής κατά Ερντογάν: «Εχει παλάτια, αλλά δεν έχει κοινωνικό κράτος»

admin

Κοροναϊός: Εκτακτες ανακοινώσεις από τον Πλεύρη για τη χαλάρωση των μέτρων

admin

H κυβέρνηση δοκιμάζεται στα μπλόκα

admin

Τζάκρη: Εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε αίτημα προανακριτικής για τα Τέμπη

admin

ΠΑΣΟΚ: Κωδικός «αυτονομία» στην αυτοδιοίκηση

admin

Πόλεμος για «αυλικούς», τράπεζες και ψήφους – Νέα επεισόδια στη σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης από Ασπρόπυργο: Νούμερο ένα ζήτημα η ακρίβεια – Τάζει ξανά παρεμβάσεις

admin

«Βραχυκύκλωμα» με τα email της Ασημακοπούλου – Εκνευρισμός στο Μαξίμου

admin