Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ψηλά ο πήχης των προσδοκιών για το Χ.Α.

Ψηλά ο πήχης των προσδοκιών για το Χ.Α.

Υποχώρηση κατά 0,14% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούµενης εβδοµάδος (6η συνεχόµενη) κλείνοντας στις 1422,75 µονάδες (στο 0,67% ο Γ.∆. & στο 0,51% οι τράπεζες στην εβδοµάδα, στο 10,02% ο Γ.∆. & στο 16,69% οι τράπεζες στο έτος). Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 89,3 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Κύκλος Χρηματιστηριακή:

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από υποτονικότητα και ελεγχόµενη µεταβλητότητα, µε το πρόσηµο να εναλλάσσεται από θετικό ξεκίνηµα οπότε καταγράφηκε το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1427 µονάδων σε αρνητικό στη συνέχεια και µέχρι τις δηµοπρασίες. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,388%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-0,71%) κατέγραψε απώλειες µε την Πειραιώς (-2,06%) να υποαποδίδει. Απώλειες ακόµη κατέγραψε η Helleniq Energy (-2,26%), η ∆ΕΗ (-1,08%), ο ΟΤΕ (-1,86%) και η ΕΕΕ (-1,96%). Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε η ΜΟΗ ( 2,27%), η Βιοχάλκο ( 1,17%), η Infoquest ( 1,25%), η Aegean ( 1,27%), ο ΟΠΑΠ ( 1,36%) και ο Τιτάν ( 0,95%). Απολογιστικά, 63 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 39 εκείνων που υποχώρησαν.

Ξεκινάει σήµερα η δηµόσια πρόταση για τις µετοχές της Πειραιώς κυριότητας του ΤΧΣ. Την Τρίτη, η Elvalhalcor ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσµατά της, την Τετάρτη η Optima Bank ενώ την Πέµπτη παίρνουν σειρά η Alpha Bank,η Eurobank και η Autohellas.

Το πρωί της ίδιας ηµέρας η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα στοιχεία για το ΑΕΠ 2023, ενώ την Παρασκευή η DBRS ανακοινώνει την ετυµηγορία της για το αξιόχρεο της ελληνικής οικονοµίας.

Με υψηλά το πήχη των προσδοκιών για συνέχιση της ανοδικής κίνησης του Γ.∆. µε καταλύτη τη δηµόσια εγγραφή για το σύνολο των µετοχών Πειραιώς που κατέχει το ΤΧΣ.

#Κύκλος_Χρηματιστηριακή_ΑΕΠΕΥ #Χρηματιστήριο_Αθηνών

Related posts

AXIA: Ισχυρά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, τιμή-στόχος 13,2 ευρώ

admin

Εγκρίθηκε το ενημερωτικό για το ομολογιακό της Autohellas

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ανεστάλη προσωρινά η άδεια λειτουργίας της Prelium

admin

Eurobank: 168 δικαιούχοι συμμετείχαν στο stock option plan

admin

Eurobank Equities για ΟΠΑΠ: Μοιάζει με ομόλογο υψηλής απόδοσης

admin

Συγκροτήθηκαν το ΔΣ και οι Επιτροπές της Motor Oil

admin

Ελλάκτωρ: Στη Reggeborgh οι μετοχές της RB Ellaktor Holding

admin

Eurobank Equities: Σύσταση «buy» και τιμή-στόχο €3,3 για τον ΑΔΜΗΕ

admin

Η MYTILINEOS στους ESG Leaders του δείκτη MSCI

admin