Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Η επενδυτική βαθμίδα αναμένεται να κινητοποιήσει τους αγοραστές

Χρηματιστήριο: Η επενδυτική βαθμίδα αναμένεται να κινητοποιήσει τους αγοραστές

Άνοδο κατά 0,96% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούµενης εβδοµάδος κλείνοντας στις 1.259,50 µονάδες (-3,08% ο Γ.∆. & -4,51%) οι τράπεζες στην εβδοµάδα, 36.56% ο Γ.∆. & 55% οι τράπεζες στο έτος). Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 93.4 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Κύκλος Χρηματιστηριακή:

Οι πωλητές κυριάρχησαν στο ξεκίνηµα λόγω των αναµενόµενων δηµοσιονοµικών ανατροπών εξαιτίας των καταστροφών στη Θεσσαλία, µε το Γ.∆. να καταγραφεί ενδοσυνεδριακό χαµηλό 1.234 µονάδων.

Όµως, οι αγοραστές πέτυχαν την ολική επαναφορά λόγω των προσδοκιών απόδοσης επενδυτικής βαθµίδας µε το Γ.∆. να καταγράφει κέρδη και να κλείνει κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,932%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος ( 2,19%) κατέγραψε κέρδη µε την Εθνική ( 3,52%) και την Πειραιώς ( 3,33%) να υπεραποδίδουν. Κέρδη ακόµη κατέγραψε ο ΟΠΑΠ ( 1,37%), το Jumbo ( 0,95%), η Lamda ( 0,95%), o Fourlis ( 1,93%), o Σαράντης ( 1,03%), η Τενέργα ( 0,80%), ο ΟΛΠ ( 1,14%), η ΕΧΑΕ ( 1,15%) και η ΕΥ∆ΑΠ ( 1,90%). Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψαν ο Μυτιληναίος ( 0,68%), η Helleniq Energy (-0,65%) και ο Ελλάκτωρ (-0,45%). Απολογιστικά, 37 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 42 εκείνων που υποχώρησαν.

Την Τετάρτη ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο πληθωρισµός Αυγούστου, ενώ την Πέµπτη 14/9 η ΕΚΤ ανακοινώνει το βασικό επιτόκιο της ευρωζώνης.

Την Παρασκευή τέλος, αναµένεται η αξιολόγηση της Moody’s και το rebalancing της εξαµηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών του FTSE RUSSELL. (είσοδος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Large Cap, των CENERGY και ΟΛΠ στο Mid Cap κοκ).

Η απόδοση επενδυτικής βαθµίδας στην ελληνική οικονοµία αναµένεται να κινητοποιήσει τους αγοραστές, στο ξεκίνηµα τουλάχιστον της σηµερινής συνεδρίασης.

  • Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Γενικός Δείκτης
  • Moody’s
  • FTSE Russell

    Related posts

    Euroxx: Overweight για την ΤΙΤΑΝ με τιμή-στοχό τα €36

    admin

    Eurobank: Εισαγωγή 5.802.269 νέων μετοχών από το stock option rights

    admin

    Eurobank Asset Management: Για 16η χρονιά στην κορυφή των διαχειριστών κεφαλαίων

    admin

    «Καύσιμο» στο Χρηματιστήριο από το «Ελ.Βενιζέλος»-Οι επιδόσεις της αεροπορικής ναυαρχίδας

    admin

    Συνεργασία ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για Ενοποιημένη Ηλεκτρονική Χρηματιστηριακή Πληροφόρηση

    admin

    Χ.Α.: Δύσκολο να αποφευχθεί ο συγχρονισμός με τη Wall Street

    admin

    Στο 5,35% το ποσοστό της Goldman Sachs στη ΔΕΗ

    admin

    Citi: Νέα τιμή-στόχος για τη μετοχή του ΟΠΑΠ

    admin

    Η Entersoft αποκτά το 62% στη startup SmartCV

    admin