Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Κράτησε» τις 1.420 μονάδες και ανανέωσε το ρεκόρ των 153 μηνών

Ανθεκτικότητα απέναντι στην ανάγκη ρευστοποίησης των πρόσφατων κερδών έβγαλε σήμερα (20/2) το

ελληνικό χρηματιστήριο

, δείχνοντας πως έχει κι άλλο «δρόμο» να διανύσει.


Η σημερινή συνεδρίαση είχε αρκετές εναλλαγές προσήμων, με το ψυχολογικό όριο των 1.420 μονάδων να απειλείται ενδοσυνεδριακά. Οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσαν απώλειες, στο πλαίσιο του profit taking και της εκτόνωσης από τα υπεραγορασμένα επίπεδα στα οποία βρίσκονται.





Το ταμπλό έβγαλε καινούριους πρωταγωνιστές, οι οποίοι απέτρεψαν μία εκτεταμένη διόρθωση. Ο λόγος για την Titan και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με την πρώτη να καταγράφει νέο ρεκόρ. Ώθηση παρείχαν και θετικοί καταλύτες των προηγούμενων ημερών, όπως η Coca Cola και ο ΟΤΕ.





Πιο συγκεκριμένα, η Coca Cola ολοκλήρωσε την έβδομη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου, ενώ ο ΟΤΕ παρέμεινε σε ανοδικό «κανάλι» για πέμπτη σερί μέρα, ξεπερνώντας μάλιστα τα 14 ευρώ για πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Ο

Γενικός Δείκτης

ενισχύθηκε κατά 0,14% και έκλεισε στις 1.424,35 μονάδες, κοντά στο υψηλό ημέρας των 1.426,93 μονάδων. Χαμηλό ημέρας ήταν οι 1.418,14 μονάδες. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική άνοδος για το Χρηματιστήριο, το οποίο «φρέσκαρε» το υψηλό σχεδόν 13 ετών (συγκεκριμένα 153 μηνών) πλησιάζοντας περαιτέρω το επόμενο ορόσημο, που είναι οι 1.429,12 μονάδες (κλείσιμο 2ας Μαΐου 2011).






Οι εξελίξεις των ημερών




Τις εξελίξεις με τη διάθεση του -κατά πάσα πιθανότητα- 20 2% από το συνολικά 27% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Τράπεζα Πειραιώς, παρακολουθούν οι επενδυτές. Η διοίκηση του ΤΧΣ θα συνεδριάσει στις 28-29 Φεβρουαρίου προκειμένου να πάρει την απόφαση για το ποσοστό που θα διατεθεί τελικά στο placement, ώστε την Παρασκευή 1 Μαρτίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δώσει το «πράσινο φως» για το ενημερωτικό δελτίο. Το αργότερο στις 4 Μαρτίου προγραμματίζεται η έναρξη του placement.





Όσο για το πενταετές εταιρικό ομόλογο της Intralot, ύψους έως 130 εκατ. ευρώ, η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει αύριο 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί δύο μέρες αργότερα. Το εύρος του επιτοκίου ορίστηκε μεταξύ 6% και 6,4%. Στις 27 Φεβρουαρίου αναμένεται η ανακοίνωση για τη δημόσια προσφορά και η παράδοση των ομολογιών στους επενδυτές. Στις 28 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των ομολόγων στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος του Χ.Α.


Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου έχουμε τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ, τα οποία θα ανακοινωθούν πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, με τους επενδυτές να εστιάζουν στο μέρισμα που θα διανείμει ο όμιλος. Αναμένεται επίσης η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Mytilineos -που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο- στους αναλυτές.





Υπερδιπλασιασμό αναμένεται να παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη του Τιτάνα για το 2023, σύμφωνα με ενημέρωση του ομίλου ενόψει των ετήσιων αποτελεσμάτων στις 13 Μαρτίου 2024. Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επενδύσεις που πραγματοποίησε, αλλά και η μείωση του ενεργειακού κόστους λειτούργησαν ενισχυτικά για τα οικονομικά μεγέθη του έτους.


Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο

--.gr





Ειδήσεις σήμερα:






Μπλόκο των αγροτών στο Σύνταγμα: Καρέ καρέ το συλλαλητήριο μέσα από βίντεο και φωτογραφίες





Αντιδράσεις στη Βουλή για τη φράση του Στυλιανίδη «η μισή Κύπρος είναι τουρκική» – «Ήταν σε εισαγωγικά» απαντά ο ίδιος





Φάμελλος: Έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ και ένα κείμενο θέσεων που το έχουμε ψηφίσει όλοι




















Related posts

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξεκίνησε με το «δεξί» στην πρώτη εβδομάδα της χρονιάς

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ισορρόπησε» μεταξύ του profit taking και του παγκόσμιου μετοχικού ράλι

admin

Τροπολογία υπουργείου Εργασίας: Παρατείνεται για ένα έτος η δωρεάν περίθαλψη ευάλωτων ασφαλισμένων

admin

«Ανάσα» με τις αποδείξεις: Τα δυο σενάρια που παγώνουν ποινές και πρόστιμα

admin

Αναδρομικά συνταξιούχων: Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά – Ποιοι θα πληρωθούν

admin

Η ΔΕΗ πρωταγωνίστρια στην παραγωγή πράσινης ενέργειας

admin

Σταϊκούρας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και σε πόσες δόσεις – Αναλυτικά οι αλλαγές

admin

Αγρότες: Την άλλη εβδομάδα η επιπλέον αρωγή ως €10.000 της Θεσσαλίας που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

admin

Αποζημιώσεις ενοικίων: Αναζητούνται 60.000 ιδιοκτήτες πουν δεν έχουν δηλώσει iban

admin