Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χειροκρότημα

Ο Νίκος Βούτσης βρέθηκε χθες στην Ολομέλεια, στα έδρανα των υψηλών προσκεκλημένων. Την παρουσία του επισήμανε στο Σώμα και ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος του ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή. Εικάζω ότι θέλησε να δει από κοντά την επίσημη πρώτη της ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω πως οι παλιοί του σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ  έδειξαν να μην του κρατούν κακία. Τον χειροκρότησαν μαζί με πολλές άλλες πτέρυγες των εδράνων. Πώς το πήρε ο υπερσυντονιστής τους δεν ξέρω.

Αγορητής

Ο πρώτος από τη νέα ΚΟ που μίλησε ήταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ως ειδικός αγορητής της στο φορολογικό νομοσχέδιο. Πολλοί παριστάμενοι στην αίθουσα παρατήρησαν ότι είχε μήνες να αγορεύσει στη Βουλή και πως δεν είχε το – για να το πω κομψά – τσιτωμένο ύφος που όλοι έχουμε συνηθίσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Διαδρομιστές του Κοινοβουλίου, πάντως, μου επισήμαναν πως χθες πηγαινοερχόταν διαρκώς εντός του κτιρίου κι έκανε επαφές. Στη Νέα Αριστερά ίσως βρήκε και νέο ύφος, λοιπόν.

Μνήμη  

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε μόνη της να κρατήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρηγορόπουλου. Κάποιοι βουλευτές σηκώθηκαν κι ακολούθησαν το παράδειγμά της, ενώ άλλοι έμειναν καθιστοί, μια και μόνο το προεδρείο μπορεί να προτείνει τέτοιες συμβολικές κινήσεις. Εντάξει, είχαμε καταλάβει ότι κάθε φορά που μπαίνει στο βουλευτήριο της ξανάρχονται ένας – ένας οι δοξασμένοι – για εκείνη και κανέναν άλλον – μήνες του 2015 που διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής. Γι΄αυτό, δείξτε συμπάθεια σε όποιον υποφέρει απ΄τις αναμνήσεις.

Πηγαδάκι

Στο εντευκτήριο των βουλευτών δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο ένα γαλάζιο πηγαδάκι το οποίο σχηματίστηκε γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά – εξού κι αρκετά κινητά σηκώθηκαν για να το απαθανατίσουν. Ανάμεσα σ΄αυτούς που τα είπαν μαζί του οι Θάνος Πλεύρης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Φώντας Μπουρολιάκος. Για κάτι τέτοια ζει πολιτικά και δίνει συνεντεύξεις ο πρώην πρωθυπουργός.

Related posts

Αυτοί είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης

admin

Ξεκινούν τα επί πληρωμή χειρουργεία με πλήθος αντιδράσεων και χωρίς προσωπικό – «Θέλει χρόνο» λέει ο Γεωργιάδης

admin

Επιχείρηση «κατεβάστε τους τόνους» στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι όροι των «Αριστερών» στον Κασσελάκη

admin

«Η Τουρκία απομακρύνεται από την ΕΕ»

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης για θύματα Ιμίων: 27 χρόνια μετά η μνήμη τους είναι ζωντανή

admin

Βουλή: Αρση ασυλίας του Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

admin

Απών ο Τσίπρας από τις προγραμματικές δηλώσεις

admin

Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο για τα μεικτά πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

admin

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή

admin