Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποτονικό κλίμα στη Wall Street – Τρίτη πτωτική συνεδρίαση για τον Dow Jones

Με μικρές απώλειες «έκλεισαν» οι δείκτες της

Wall Street

, καθώς τα νέα καλά μηνύματα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας δεν ήταν αρκετά για να… ξαναζωντανέψουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Άλλωστε, μετά από πέντε εβδομάδες κερδών η δυναμική της αγοράς έχει «ξεφουσκώσει».

Στο ταμπλό ο Dow Jones σημείωσε μικρή πτώση ύψους 0,19% στις 36.054 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,39% φτάνοντας τις 4.549 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq έχασε έδαφος σε ποσοστό 0,58% με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 14.146 μονάδες.

Πάντως, παρά τις χαμηλές επιδόσεις των τελευταίων συνεδριάσεων όλοι οι δείκτες εκτιμάται πως θα κλείσουν το τρίμηνο, αλλά και τη χρονιά, με κέρδη!

Στην αγορά ομολόγων η εικόνα στις αποδόσεις ήταν μεικτή. Η απόδοση του 10ετούς έχασε κι άλλο έδαφος κατά πέντε μονάδες στο 4,121%, ωστόσο η απόδοση του 2ετούς «τσίμπησε» τρεις μονάδες στο 4,607%.

Η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει με καλύτερους οιωνούς μετά τη δημοσίευση της έκθεσης ADP για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Η έκθεση έδειξε ότι οι προσλήψεις τον Νοέμβριο έφτασαν μόλις τις 103.000, κάτω των αναμενόμενων 128.000. Επίσης, ο ρυθμός αύξησης των μισθών διαμορφώθηκε στο 5,6%, που ήταν το χαμηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τα στοιχεία αυτά που παραπέμπουν σε αποθέρμανση της αγοράς εργασίας και εκτόνωση των πληθωριστικών πιέσεων θεωρήθηκαν ως ένα ακόμη στοιχείο επιβεβαίωσης ότι η Fed δεν έχει λόγο να προχωρήσει σε άλλη αύξηση των επιτοκίων, αλλά αντιθέτως να αρχίσει να προσανατολίζεται σε αντιστροφή της πολιτικής της από την ερχόμενη χρονιά. Ωστόσο η αγορά έχει χάσει το θετικό momentum με αποτέλεσμα σταδιακά όλοι οι δείκτες να βρεθούν και τελικά να κλείσουν σε αρνητικό έδαφος.

Σε επίπεδο μετοχών η εταιρεία cloud του Box δέχτηκε σημαντικές πιέσεις μετά την απογοήτευση των επενδυτών για τις επιδόσεις τρίτου τριμήνου, όπως και η μετοχή του Shopify καθώς η επενδυτική μέρα της εταιρείας δεν ολοκληρώθηκε με ένα σαφές guidance. Αντιθέτως τα καλά αποτελέσματα ώθησαν ανοδικά την κατασκευαστική Toll Brothers.

Ανάκαμψη μετά από ένα ιστορικό σερί 12 πτωτικών συνεδριάσεων για τη μετοχή της Starbucks, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της αλυσίδας στην κινεζική αγορά, αλλά και την πορεία της στην εγχώρια αμερικανική αγορά.

Πολύ καλή συνεδρίαση είχαν και οι μετοχές του αεροπορικού κλάδου, που συμπαρασύρθηκαν από τη θετική είδηση της επιβεβαίωσης του θετικού guidance για το τέταρτο τρίμηνο από την Delta Air Lines. H ίδια η Delta ανέβηκε σχεδόν 4%.

Στον αντίποδα υπό πίεση βρέθηκαν και σήμερα οι εταιρείες του ενεργειακού κλάδου υπό το βάρος της νέας «βουτιάς» στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Μάλιστα, το αμερικανικό αργό WTI έπεσε κάτω κι από τα 70 δολάρια το βαρέλι, στα 69,31 με πτώση άνω του 4%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο του από τον περασμένο Ιούνιο. Αντιστοίχως και το Brent έχασε 3,80% στα 74,27 δολάρια.

Ειδήσεις σήμερα:Νέος σοκαριστικός τραυματισμός σε αγώνα χόκεϊ επί πάγου – Γλίτωσε από θαύμα 19χρονος – Σκληρές εικόνεςΕλληνοτουρκικά – Γερμανικό RND: «Ελλάδα και Τουρκία: Οι εχθροί θα γίνουν τώρα φίλοι;»Χένρι Κίσινγκερ: «Ο γιος του διαβόλου» και ο ρόλος του στην εισβολή του «Αττίλα»

Related posts

Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%

admin

Στο e-katanalotis.gov.gr τα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου και τα επιτόκια των τραπεζών

admin

Ποια επιδόματα έρχονται έως τα Χριστούγεννα: Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι στα ATM σας

admin

Τόμας Βίζερ: Χρειάζεται ένα δεύτερο «πακέτο Ντελόρ» για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την Ενιαία Κεφαλαιαγορά

admin

Λονδίνο: Το εστιατόριο-ξενοδοχείο που παραμένει σταθερά η τοπ εμπειρία

admin

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα πάρουν έκπτωση 10% όσοι ασφάλισαν την κατοικία τους

admin

Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Μεγάλο «στοίχημα» η αποκατάσταση των δημόσιων εσόδων το 2021

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή στα κέρδη με εβδομαδιαία άνοδο 1,56% – «Άλμα» 5,24% εντός του 2024

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στοπ» της Ρωσίας στην εξαγωγή ορισμένων τεχνολογικών προϊόντων και ξένου εξοπλισμού

admin