Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ονομαστική ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου «μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που υποβλήθηκε αφορά και τρία άρθρα του νομοσχεδίου: το άρθρο 15 για το «ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος από την άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας» (σ.σ. τεκμαρτό για ελεύθερους επαγγελματίες), το άρθρο 49 για τη «μείωση συντελεστή φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου», και το άρθρο 50 για τη «μείωση του συντελεστή φόρου πώλησης εισηγμένων μετοχών».

Ανδρουλάκης: Αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό το φορολογικό νομοσχέδιο

Δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στη Βουλή, εξαπολύοντας βολές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για επικοινωνιακό περιτύλιγμα της κυβέρνησης και ανέφερε ότι η παρουσία και ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν περιττή γιατί όσα είπε τα είχε πει προεκλογικά, ενώ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αναχρονιστικό και αναποτελεσματικό. «Πρόκειται για νομοσχέδιο που δεν αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή και τη φοροκλοπή, αλλά έχει εισπρακτικό χαρακτήρα», σημείωσε.

Υπενθύμισε, δε, πως όταν το ΠΑΣΟΚ έκανε τις σχετικές επισημάνσεις προεκλογικά καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις, δέχθηκε ασύμμετρο πόλεμο πως δήθεν θα φορολογούσε τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. «Κλείνετε το μάτι στη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή και κάνετε τσαπατσουλιές», τόνισε και πρόσθεσε: «Κάνετε μια τρύπα στο νερό κι ενεργοποιείτε τον κοινωνικό αυτοματισμό βάζοντας τους επαγγελματίες απέναντι στους μισθωτούς και συνταξιούχους και τους χαρακτηρίζετε συλλήβδην φοροφυγάδες».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Σχέδιο νόμου μέσα από διαδικασίες fast track»

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα σχέδιο νόμου μέσα από διαδικασίες fast track. Τόσο ξαφνικά, μάλιστα, που δεν πραγματοποίησε διαβούλευση ούτε με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Εάν θέλατε, λοιπόν, να σχεδιάσετε μια πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση, γιατί δεν ανοίγατε έναν οργανωμένο εθνικό διάλογο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, φορείς και πολιτικές δυνάμεις, ώστε να κάτσουμε στο τραπέζι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να βρούμε τις βέλτιστες δυνατές λύσεις», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολούθως υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση με σκοπό τη μείωση των άδικων έμμεσων φόρων και τη δικαιότερη κατανομή των άμεσων φόρων. Η σχέση έμμεσων και άμεσων φόρων μεταξύ 2012-2021 από 1,28 πήγε στο 1,83. Το μεγαλύτερο μέρος των άμεσων φόρων καταβάλλεται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που τους επιβαρύνετε ακόμα παραπάνω».

Related posts

Η Ακροδεξιά παίρνει πλέον το πάνω χέρι

admin

Μητσοτάκης για F-35: Η Ελλάδα, θωρακίζεται διπλά

admin

Qatargate: Το τηλεφώνημα της Καϊλή στην ευρωβουλευτή Αρενά – Η δεύτερη είχε 389 συνομιλίες με τον Παντσέρι

admin

«Έκανα βήμα πίσω» λέει ο Βορίδης για την αποχή στον γάμο ομοφύλων

admin

Εκλογές 2023: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών και πότε οι σταυροί των υποψηφίων

admin

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη

admin

«Στηρίξτε με ή βρείτε ποιος θα είναι απέναντί μου»

admin

Η Ιλβα Γιόχανσον στα ΝΕΑ: Πώς θα μειωθεί η έκρηξη ροών στην Κρήτη

admin