Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φέρνει το Togg στην Ελλάδα ο Ερντογάν

Το αυτοκίνητο… σύμβολο για την παραγωγή της Τουρκίας είναι αναμφίβολα το Togg T10X.

Είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε ακόμα και στην προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν, θέλοντας να συμβολίσει την άλλη Τουρκία. Αυτή της οικονομικής ανάπτυξης και της αυτοκινητικής υπερδύναμης.

Άλλωστε οι γείτονες είναι η πέμπτη χώρα στον κόσμο, σε παραγωγή οχημάτων, αλλά για άλλες εταιρείες. Πλέον, υπερήφανοι, έχουν και τη δική τους αυτοκινητοβιομηχανία, που ήδη έχει βγάλει στην παραγωγή το πρώτο της αυτοκίνητο.

Και με όχημα την ηλεκτροκίνηση (δηλαδή τους μηδενικούς ρύπους) ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να διευρύνει τις πωλήσεις και προς την Ευρώπη αρχής γενομένης την Ελλάδα και να ανέβει…

Πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν πως το Togg είναι στους… επενδυτικούς φακέλους που φέρνουν οι Τούρκοι στην επίσημη επίσκεψη τους στην Αθήνα.

Το T10X είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παράγεται από τον Τουρκικό κατασκευαστή Togg. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 2022, και είναι το πρώτο από πέντε μοντέλα που σχεδιάζεται να παραχθούν έως το 2030.


Οι παραδόσεις ξεκίνησαν τον Μάιο, με περίπου 300 αυτοκίνητα τον μήνα​​. Η Togg στοχεύει στην παραγωγή 175.000 οχημάτων ετησίως όταν το εργοστάσιό της στο Gemlik της Τουρκίας λειτουργήσει πλήρως​​.

Το  Τ10Χ, διατίθεται σε δύο εκδόσεις με διαφορετικές μπαταρίες και έναν κινητήρα ισχύος 218 ίππων και 350 Nm ροπής. Η αυτονομία της μικρής έκδοσης είναι 314 χιλιόμετρα, ενώ η μεγαλύτερη έκδοση φτάνει τα 523 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου έχουν διαφορετικές χωρητικότητες και κατανάλωση ενέργειας, ανάλογα με την έκδοση.

Επιπλέον, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η πιο ισχυρή έκδοση του Τ10Χ, με δύο κινητήρες και συνολική ισχύ 435 ίππων, η οποία θα προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις και τετρακίνηση.

Η βασική έκδοση του αυτοκινήτου, με τη μικρή μπαταρία ξεκινά από τις 953.000 λίρες, περίπου 31.000 ευρώ στη σημερινή ισοτιμία των νομισμάτων. Η έκδοση με τη μεγαλύτερη αυτονομία έχει τιμή που ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.


UPD:

Related posts

Πώς θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι με μπλοκάκια

admin

Η Ένωση ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή της Λεωφόρου Κύμης

admin

Jumbo: Γιατί το 2020 είναι μια χαμένη χρονιά – Τα Χριστούγεννα το 33% του τζίρου μας

admin

Μέχρι και 300.000 πρόστιμο σε όσους καθυστερήσουν την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS

admin

Σκυλακάκης: «Δώρο» μέρος της επιστρεπτέας προκαταβολής εάν επιβληθεί τοπικό lockdown

admin

Αλλαγές στο «καλάθι του νοικοκυριού» – Στο ΦΕΚ η λίστα προϊόντων

admin

Υδραυλικοί, κουρείς και όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν έσοδα… ψίχουλα στο «στόχαστρο» του υπουργείου Οικονομικών

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η BMW σταματά την παραγωγή αυτοκίνητων στη Ρωσία

admin

Eτσι θα είναι η πρώτη ιδιωτική λέσχη στο Ελληνικό

admin