Image default
Uncategorized ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πρόσωπα της ημέρας

Απολογισμός

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Ολγας Γεροβασίλη, «η χρονιά που φεύγει είχε δύσκολες στιγμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο βαριές εκλογικές ήττες, την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος και την πρόσφατη διάσπαση. Είχε, όμως, και στιγμές αισιοδοξίας, όπως η απροσδόκητα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές». Αν συνεχίσει έτσι το κόμμα, πάντως, η εκλογική του βάση στις ευρωεκλογές του 2024 θα είναι όσοι πήγαν να βγάλουν αρχηγό τον Κασσελάκη.

Λίστα

Με ένα πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο νέος περιφερειάρχης Αττικής θέλησε να θυμίσει στους κατοίκους της περιφέρειάς του πως σε λίγες ώρες σηκώνει τα μανίκια και πιάνει δουλειά. Αλλά και να τους διαβεβαιώσει ότι η σκέψη του θα είναι κάθε μέρα κοντά στα δικά τους όνειρα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, λοιπόν, υποσχέθηκε ένα 2024 «με πολλά έργα παντού». Οπότε, τώρα περιμένουμε τη λίστα με τα new year’s resolutions του, η οποία φαντάζομαι θα είναι γεμάτη με αντιπλημμυρικά, εργασίες συντήρησης αυτοκινητοδρόμων κ.λπ.

Διαταγή

Στην ημερήσια διαταγή του για το νέο έτος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας ενημέρωσε το στράτευμα ότι η έλευση της νέας χρονιάς δεν θα αφορά την τυπική ανανέωση του ημερολογίου αλλά πολύ περισσότερα. Γιατί εκείνο θα είναι υποχρεωμένο να προωθήσει την επαύξηση των δυνατοτήτων του και να διευρύνει τον ορίζοντά του για να πετύχει «την αποτροπή κάθε δυνητικής επιβουλής, κάθε πρόκλησης, κάθε απειλής». Κανείς δεν είχε φανταστεί πως το 2024 θα πρέπει οι ένοπλες δυνάμεις να κάνουν ό,τι έκαναν και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μουσταλευριά

Ενας συριζαίος αποτυχών πολιτευτής, ο Μιθριδάτης, ανέβασε ένα καταγγελτικό βίντεο για την «κατάστα» στα σουπερμάρκετ. Ενοχλήθηκε γιατί οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι «παραμονή Πρωτοχρονιάς – κυριακάτικα παρακαλώ πολύ» να δουλεύουν για να πηγαίνουν για ψώνια οι καταναλωτές και να παίρνουν «μουσταλευριά και ζαχαρίνη». Φιλική συμβουλή επαφής με την πραγματικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος συνεχίζει να παραμένει γενικά εκτός θέματος: μουστοκούλουρα φτιάχνουμε τη Σαρακοστή.

Related posts

Με παρεμβάσεις στην Ολομέλεια καταδίκασαν το επεισόδιο στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ – «Καμία ανοχή σε πράξεις βίας»

admin

Εκλογές 2023: Συνεδριάζει σήμερα η Διακομματική Επιτροπή

admin

Οργή για τον αποκλεισμό των αποδήμων από τις εκλογές

admin

Επιτάχυνση έργου μέχρι τις ευρωεκλογές

admin

Επιχείρηση με κωδικό «δεύτερη θέση»

admin

Η ακτινογραφία της γαλάζιας Kοινοβουλευτικής Oμάδας και ο Σαμαράς

admin

Γυναικοκτονία: Επίθεση στην κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στην 28χρονη

admin

Οι τρεις λόγοι για το μπλόκο στο τουρκολιβυκό σύμφωνο

admin

Με την πλάτη στον τοίχο ο Μητσοτάκης: «Δικαιολογημένη η διαμαρτυρία των αγροτών» – Τι είπε για τα Πανεπιστήμια

admin