Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πήχης

«Ο πήχης δεν είναι να νικήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, είναι να περάσουμε το 17,8%, να είμαστε δεύτερο κόμμα. Το πρώτο ορόσημο είναι οι ευρωεκλογές, αν είμαστε κάτω από το 17% υπάρχει πρόβλημα». Η διαπίστωση ανήκει σε κάποιον που διάλεξε να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Επομένως, το ηθικό των συριζαίων είναι τόσο ακμαίο όσο το περιγράφουν οι διαρροές για τις εγγραφές στο isyriza – αφού παρά τη δημοσκοπική ελεύθερη πτώση, συνεχίζουν να τρέφουν φρούδες ελπίδες.

Ανοδος

Κατά την εκτίμηση του Νικόλα Φαραντούρη, «μόλις εκτονωθεί η εσωστρέφεια, η δημοσκοπική άνοδος είναι δεδομένη». Γιατί το λέει; Επειδή και «το ΠΑΣΟΚ παίρνει μόνο κάποια δεκαδικά. Καθηλωμένοι είμαστε όλοι». Μικρή αλλά όχι ασήμαντη λεπτομέρεια: το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καθηλωθεί σε κανένα ποσοστό, σε κάθε γκάλοπ βρίσκεται όλο και πιο χαμηλά. Βέβαια, στα παλιά και νέα συριζαϊκά μυαλά για όλες τις κακές δημοσκοπήσεις φταίνε τα επάρατα μίντια – όπως έφταιγαν και πριν από τις διπλές εθνικές κάλπες.

Εκτίμηση

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, που δεν θεωρεί μεγάλη απώλεια όσους έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι θα κατέβουν στις εκλογές και δεν θα πάρουν πάνω από 1% με 1,5%. Δεδομένων των αλλεπάλληλων επιτυχιών προβλέψεων του μεγάλου γκουρού, τείνω να πιστέψω ότι τελικά θα επιβεβαιωθούν και με το παραπάνω οι δημοσκόποι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή διακρίνουν στα στοιχεία των ερευνών τους την πιθανότητα μιας αξιοπρεπούς εκλογικής εμφάνισης των αποχωρησάντων.

Ενημέρωση

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Μάλιστα, θέλει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, θυμίζοντας πως είχε συγκληθεί ένα πριν από την προηγούμενη Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας τον Μάρτιο του 2016. Δεν είναι κακή ιδέα. Αλλωστε, εκτός από τον δικό της αρχηγό θα υπάρχουν κι άλλοι γύρω από αυτό το τραπέζι που χρειάζονται σεμινάρια εξωτερικής πολιτικής.

Related posts

Δένδιας: Ουδείς εκδίδει πιστοποιητικά πατριωτισμού

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

admin

Προκλητικός Ερντογάν: Η Ελλάδα πνίγει τους πρόσφυγες ενώ εμείς τους σώζουμε

admin

Το τέλος της αποσταθεροποίησης και η αρχή της μεγάλης Ανατροπής

admin

Κουτσούμπας: Χωρίς την πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική, δεν θα υπήρχε διερεύνηση

admin

Νεα ένταση στην Πύλα μεταξύ Τουρκοκυπρίων και ΟΥΝΦΙΚΥΠ

admin

Οι αγωνίες του Μαξίμου

admin

Κασσελάκης: Υποχρέωση του κράτους η νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»

admin

Προαναγγελία Μητσοτάκη για δεύτερες κάλπες το ταχύτερο

admin