Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Μικρή πτώση μετά το θετικό σερί 4 εβδομάδων

Με μικρά κέρδη έκλεισε η

Wall Street

τη Δευτέρα, μετά το θετικό σερί τεσσάρων εβδομάδων που έφερε η πτώση της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κάτω από το 5%, στο οποίο είχε φτάσει τον Οκτώβριο.

Οι επιδόσεις του αμερικανικού χρηματιστηρίου ενισχύθηκαν παρά τις προειδοποιήσεις από μεγάλες αλυσίδες λιανικής των ΗΠΑ ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αποδυναμώνονται -αν και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις λόγω Black Friday αυξήθηκαν κατά 7,5% σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα, ανακοινωθήκαν τα στοιχεία για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν πτώση 5,6% τον Οκτώβριο σε σχέση με έναν μήνα πριν, στο επίπεδο των 679.000, έναντι πρόβλεψης για 723.000 πωλήσεις.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε πτώση 0,16% στις 35.333 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 0,2% κλείνοντας στις 4.550 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 0,07% πέφτοντας στις 14.241 μονάδες.

Παρόλα αυτά, σε επίπεδο μήνα, ο Dow Jones έχει ανέβει σχεδόν κατά 9%, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 8,6% και ο Nasdaq κάνει άλμα 12,8%.

Ωστόσο, τα αδύναμα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες ίσως τελικά αποτελέσουν θετική ένδειξη ότι οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed αρχίζουν πλέον να έχουν κάποιον αντίκτυπο στην ευρύτερη οικονομία. «Η επιβράδυνση της κατανάλωσης θα είναι μάλλον καταλύτης για την αγορά, διότι μπορεί να βοηθήσει να τεκμηριωθεί η βάση για το ράλι», είπε στο CNBC ο Κουίνσι Κρόσμπι της LPL Financial.

Στο ταμπλό, άνοδο 1,2% σημείωσε η μετοχή της Amazon, σχεδόν στο 5% βρέθηκε η μετοχή της Shopify, ενώ άλμα 12% έκανε η μετοχή της Affirm λόγω της Cyber Monday. Στον αντίποδα, πτώση 0,3% κατέγραψε η Best Buy.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά περίπου δέκα μονάδες βάσης στο 4,387%, ενώ το 2ετές έπεσε σχεδόν επτά μονάδες βάσης, στο 4,88%.

Στα εμπορεύματα, πτώση 0,77% σημείωσε το πετρέλαιο εν αναμονή της συνόδου του OPEC , με το αργό WTI Ιανουαρίου να χάνει 0,9% στα 74,8 δολάρια ανά βαρέλι και το brent Ιανουαρίου να υποχωρεί 0,7% σχεδόν στα 80 δολάρια ανά βαρέλι. Άνοδο κατέγραψε ο χρυσός, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 2.104 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά σε υψηλό έξι μηνών, στην καλύτερη επίδοσή του μετά τις 16 Μαΐου.

Ειδήσεις σήμερα:Ο Σούνακ ακύρωσε λόγω της ατάκας Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα και τη Μόνα ΛίζαΣαλαμίνα: Φίλος της οικογένειας ο ιερέας που ασελγούσε στον 12χρονο – Πήγαινε συχνά στο σπίτι του παιδιούΠροϋπολογισμός 2024: Από €200 έως €840 παραπάνω για μισθωτούς και συνταξιούχους

Related posts

Αναδρομικά συνταξιούχων: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες – Πότε θα καταβληθούν και σε ποιους

admin

Γερμανία: Ο εφοπλιστικός κολοσσός MSC μπαίνει στη διαχείριση του λιμανιού του Αμβούργου

admin

Ενημέρωση για τη Διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων από την Eurobank

admin

Στην Βουλή η ρύθμιση «σκούπα» με 120 δόσεις για όλα τα χρέη προς ΟΤΑ

admin

Ενεργειακή κρίση: Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τι έρχεται με τα καύσιμα;

admin

Από 1ης Ιανουαρίου το νέο «πράσινο» τιμολόγιο – Τι αλλάζει

admin

Έρευνα: Η «ακτινογραφία» των «Airbnb» στη χώρα μας – Η επίδραση στην ελληνική οικονομία

admin

ΕΕ: Κοινοτικά κονδύλια στην Ελλάδα για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας

admin