Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ερωτηματολόγιο

Μόλις είδε το ερωτηματολόγιο που έφτιαξε ο πρόεδρος, η Ολγα Γεροβασίλη είπε ότι θα περίμενε «να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος», αφού φαίνεται να αμφισβητεί ακόμη και την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε ζήτησε την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων. Στη θέση της θα με προβλημάτιζε περισσότερο απ’ όλα το ερώτημα «γενικά, τι επιθυμείτε να αλλάξει στο κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης;». Γιατί διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές του, διακρίνει κανείς τη ροπή του στον τραμπισμό.

Ληγμένα

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Ετσι σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης τις αρχηγικές ερωτήσεις που ανέβηκαν στο isyriza. Δεν γνωρίζω τον βαθμό της κασσελακικής ενημέρωσης για τα συριζαϊκά πράγματα. Ωστόσο, μπορώ να υποθέσω ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μελετά ούτε καν διαγώνια τις δημοσκοπήσεις. Αλλιώς θα είχε καταλάβει πως κι εκείνος είναι πια πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κόμμα

Στις 4 Μαρτίου ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιάζει το νέο του κόμμα. Το προηγούμενο, τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, το είχε ιδρύσει τον Απρίλιο του 2013. Στις ευρωεκλογές του 2014 συμμετείχε στην Ελιά – κοινώς επέστρεψε διακριτικά στο ΠαΣοΚ – αλλά δεν κατόρθωσε να εκλέξει ευρωβουλευτή. Αμέσως μετά ο αρχηγός υπουργοποιήθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και γύρισε στην πράσινη ΚΟ, ενώ δυο μήνες αργότερα διαλύθηκε το κόμμα. Μένει να φανεί πώς θα επαναληφθεί η ιστορία φέτος το καλοκαίρι.

Τρακτέρ

Οι αγρότες έκλεισαν χθες την εθνική οδό στο ύψος του Μπράλου και εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στους παράδρομους. Την ίδια ώρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθετε στα μπλόκα τρεις προϋποθέσεις για να δεχτεί η κυβέρνηση να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα αύριο. Βέβαια, στην αρχή οι κυβερνώντες είχαν πει «όχι» στους διαμαρτυρομένους κι έπειτα, αφού εκείνοι επέμειναν, αναζήτησαν τρόπους που θα μειώσουν κάπως την αναστάτωση που θα προκληθεί στη ζωή της πόλης. Συμπέρασμα: η στρατηγική της καταλλαγής συνεχίζεται αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αποδίδει.

Related posts

Μπαράζ τετ-α-τετ στο Νταβός με υποψήφιους επενδυτές

admin

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Η ΝΔ διαμοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, λέει η Νέα Αριστερά

admin

Καλάβρυτα: Προεκλογικός χαιρετισμός Μητσοτάκη – Ανακοινώνει έργα και κατηγορεί την «τοξική» αντιπολίτευση

admin

Συνάντηση Κασσελάκη – Πολάκη στη Βουλή

admin

Μητσοτάκης και Τασούλας ήπιαν τον πρώτο καφέ της χρονιάς στο Κολωνάκι

admin

Το κώλυμα

admin

Νέα ρωγμή στη ΝΔ: Θα απέχει από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ο Συρίγος

admin

Κρίσεις, διασπάσεις, διαγραφές στην Αριστερά: 1974-2023

admin

Αμφισβητεί τις κυβερνητικές προθέσεις

admin