Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συγχαρητήρια Ερντογάν στο Ψευδοκράτος και ερώτημα προς τον Νετανιάχου: Έχεις ή όχι ατομική βόμβα;

Με συγχαρητήρια προς το ψευδοκράτος για τα 40 χρόνια από τη μονομερή ανακήρυξη της ύπαρξής του, στον απόηχο της συμφωνίας που υπεγράφη χτες στη Λευκωσία ξεκίνησε την ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στη συγκέντρωση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ο Ερντογάν συνεχάρη “ολόψυχα” τα κατεχόμενα και δήλωσε ότι “ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους”.

Στη συνέχεια πέρασε στο θέμα της Γάζας: “Δείξαμε ξεκάθαρα ότι είμαστε πάντα με τον λαό της Γάζας. Ως κυβέρνηση, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη χώρα μας ασκώντας διπλωματία για να σταματήσουμε την ισραηλινή βαρβαρότητα”.

Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε σε “γενοκτονία” η οποία συντελείται στη Γάζα και δεσμεύτηκε ότι η Τουρκία θα λάβει τα απ[αραίτητα μέτρα ώστε αυτή να πάψει.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε για ακόμα μια φορά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Λέγοντας ότι το Ισραήλ είναι “κράτος τρομοκράτης” και η Χαμάς “πολιτικό κόμμα που κέρδισε εκλογές στην Παλαιστίνη” δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικές βόμβες και κάλεσε τον “Μπίμπι” να απαντήσει: “έχεις αατομική βόμβα ή όχι;”. Εν συνεχεία εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ο Ντεανιάχου σίγουρα θα φύγει.

Στη συνέχεια πιστός στην προσπάθεια να μπει στο τιμόνι της παγκόσμιας μουσουλμανικής κοινότητας, δήλωσε ότι “αυτό είναι ζήτημα σταυρού εναντίον ημισελήνου”.

Αναφέρθηκε φυσικά και στην απόπειρα επίδειξης δύναμης και πρόκλησης του εθνικιστικού αισθήματος εντός των συνόρων, λέγοντας πως: “Η νηοπομπή στον Βόσπορο με 100 πλοία περιείχε σημαντικά μηνύματα. Θα πετύχουμε τον στόχο μιας πλήρως ανεξάρτητης Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία”.

Από την ομιλία του δεν έλειπε και η Πολεμική Αεροπορία: “Οι εργασίες για το KAAN συνεχίζονται στην αεροπορία μας. Θα δούμε το Kaan να απογειώνεται πριν από το τέλος του 2023. Πραγματοποιούνται τεστ για το Bayraktar TB3. Το ελικόπτερο Gökbey ολοκλήρωσε τη δοκιμή ύψους 200 χιλιάδων ποδιών. Έκανε την πτήση του με το Aksungur με επιτυχία”.

Και φυσικά το μίνι-αεροπλανοφόρο: “Σηκώσαμε τα μανίκια για να κατασκευάσουμε ένα αεροπλανοφόρο νέας γενιάς που θα είναι ο μεγάλος αδερφός της TCG Anadolu”.

Οι Ισραηλινοί διαχειριστές άρχισαν να εκφράζουν παρόμοιες αυταπάτες. Μην ανησυχείτε, και αυτά θα καταλήξουν σε απογοήτευση.

Πέτρος Κράνιας

Related posts

Τουρκία: Σε φυλάκιση 2,5 ετών καταδικάστηκε ο αρχισυντάκτης τηλεοπτικού καναλιού

admin

Σαουδική Αραβία: Υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών καταδικάζεται σε 11 χρόνια φυλάκιση

admin

Υεμένη: Δύο πλοία στοχοθετήθηκαν στον Κόλπο του Άντεν, σύμφωνα με τις UKMTO και Ambrey

admin

Η Μολδαβία παρέλαβε ραντάρ επιτήρησης από τη γαλλική εταιρεία Thales

admin

Ιράν – Πλήγματα στη Δαμασκό: “Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο έγκλημα”, δήλωσε ο πρόεδρος Ραϊσί

admin

Η Μπέρμποκ θα μεταβεί στο Ισραήλ για να συζητήσει για την αποκλιμάκωση της κατάστασης

admin

Χαμάς: Τουλάχιστον 24.620 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

admin

Μπάιντεν: Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει ρίψεις εφοδίων στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Γερμανία: Ένας στους έξι Γερμανούς αδυνατεί να αντεπεξέλθει στο κόστος διαβίωσης

admin