Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συγκροτούμε την αντιπολίτευση που χρειάζεται ο τόπος»

«Φτιάχνουμε το μεγάλο, ευρύχωρο, ανοιχτό σπίτι της Αριστεράς»: τα πρόσωπα που πήραν τον λόγο προτού ανέβει ο Αλέξης Χαρίτσης στο βήμα της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς, είχαν συμβολική σημασία: ο παλαιστίνιος πρέσβης, μια φοιτήτρια – μέλος του κινήματος ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, ένας εργαζόμενος του ΟΣΕ, ένας νέος αγρότης και ο Δημήτρης Χριστόπουλος για την κατάσταση στο κράτος δικαίου συμπλήρωσαν το παζλ των θεματικών που θα απασχολήσουν τις εργασίες.

Ο Χαρίτσης έδωσε το πολιτικό στίγμα: «Φτιάχνουμε με τη δική σας ενεργή συμμετοχή (…) το κόμμα που θα είναι ο καθοριστικός καταλύτης για τη συγκρότηση εκείνης της αντιπολίτευσης που χρειάζεται ο τόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτή είναι η αντιπολίτευση που χρειαζόμαστε. Αν δεν τη φτιάξουμε εμείς, η χώρα μας κινδυνεύει», είπε για τον κίνδυνο ανόδου της Ακροδεξιάς, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα «σε όλους και όλες που νιώθουν ότι δεν πάει άλλο, που βλέπουν ότι δεν υπάρχει σημείο επιστροφής, που πονάνε αλλά καταλαβαίνουν ότι πρέπει να προχωρήσουν» και σε ανένταχτους αριστερούς – μιλώντας παράλληλα για «ισορροπίες τρόμου» που διατηρούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και συντηρητισμό εκ μέρους του ΚΚΕ. «Καταθέτω ένα άμεσο σχέδιο δράσης για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας», συμπλήρωσε, μιλώντας για πρόγραμμα με «ριζοσπαστικό ρεαλισμό». Το κείμενο της διακήρυξης παρουσιάστηκε αμέσως μετά, από τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Η συνδιάσκεψη είναι η πρώτη στάση στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, ενώ σ’ αυτήν αναμένεται να συμμετάσχουν και πρόσωπα που θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Ενα εξ αυτών είναι η ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη του Orlando LGBT και ακτιβίστρια ΛΟΑΤΚΙ , Ελενα – Ολγα Χρηστίδη.

Related posts

Ψήφος αποδήμων: Πεντακομματική στήριξη στο νομοσχέδιο

admin

Αποχώρησαν τρεις τάσεις από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Κόνσουλας – Αιχμές για «ομάδες» στο κόμμα

admin

Τα Χιούι φεύγουν, τα Μπλάκχοκ έρχονται

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Τα όρια του PowerPoint

admin

Τον Φρέντι Μπελέρη επισκέφθηκε στη φυλακή ο Συρίγος

admin

Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαθιά κρίση ταυτότητας – «Δηλώνω παρών εφόσον…»

admin

Νέο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στην Αγκυρα μετά το τουρκικό μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο

admin