Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Ορόσημο η παρέλαση

Στον πλανήτη του ποδοσφαίρου, οι καλοί προπονητές μετριούνται με το αν θα έχουν πρόβλημα «μέχρι την παρέλαση» – και οι ημέρες για την παρέλαση μετράνε πλέον αντίστροφα. Μόνο που φέτος δεν ανησυχούν μόνο προπονητές: δεν είναι λίγοι εκείνοι που μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν όχι αν θα τη βγάλει το κόμμα καθαρή (δηλαδή αν θα τη βγάλει ολόκληρο), όχι μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ή μέχρι το Συνέδριο, αλλά μέχρι την 28η Οκτωβρίου. Εχει χρόνια η Αριστερά να μυρίσει τόσο έντονα μπαρούτι.

2007-2023

Μάθαμε πολλά για τον Στέφανο Κασσελάκη αυτές τις μέρες («ΕφΣυν»): το 2007 πίστευε ότι η Ελλάδα χρειάζεται την οικονομική θεωρία στο πρότυπο του Ρέιγκαν, όμως το 2009 ψήφισε Γιώργο Παπανδρέου. Το 2012 μιλούσε για τα «δημαγωγικά κομμάτια της Αριστεράς», το 2015 ειρωνευόταν τον Αλέξη Τσίπρα για τις στροφές «180 μοιρών» στις οποίες δεν είναι αντίθετος πλέον, όμως όταν ψήφιζε στις εσωκομματικές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε «με τον Αλέξη, για τον Αλέξη». Προφανώς, ένας πολιτικός μπορεί να αλλάξει απόψεις μεγαλώνοντας. Πόσες φορές; Οσες θέλει. Το αν οι αλλαγές αυτές είναι αληθινές –ή αν συνεχίζουν και τώρα που είναι πρόεδρος – είναι άλλο ερώτημα.

Πασοκική «αριστεία»

Με τον ηπειρώτικο στίχο «πρώτοι στα γρόσια και στα γράμματα» ξεκίνησε την ομιλία του στα Γιάννενα ο Νίκος Ανδρουλάκης – παραλείποντας «τα άρματα» που, εντάξει, δεν είναι τόσο επίκαιρα σε αυτή τη φάση, αν και με την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντροαριστερά ας είναι κάπου εύκαιρα, δεν βλάπτει, μπορεί να φανούν χρήσιμα. Η ομιλία είχε κεντρικό θέμα την Παιδεία, άγγιζε και ζητήματα κεντροαριστερής στόχευσης για τις επόμενες εθνικές εκλογές, άρα η φράση ταίριαζε μια χαρά.

Ποιος πανηγυρίζει;

Στην ίδια ομιλία, ο Ανδρουλάκης έκανε χιούμορ με δύο Στέφανους – όχι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Τζουμάκα, αλλά με τον Κασσελάκη και τον Στέφανο Παραστατίδη, αρμόδιο κοινοβουλευτικό τομεάρχη για θέματα Παιδείας: «Ο Στέφανος, εννοώ τον Παραστατίδη, για να μην μπερδευτούμε με Στέφανο που είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οπως πανηγύριζαν από την Αμερική για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μπορεί να πανηγυρίζουν και για τις εκδηλώσεις που κάνουμε για το κοινωνικό κράτος σε όλη την Ελλάδα».

Related posts

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Υποψήφιος για τη θέση του ειδικού απεσταλμένου της Ε.Ε

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Μητσοτάκης: «Είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να έχουμε καλούς, σοβαρούς διαιτητές από το εξωτερικό»

admin

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ

admin

Στο υπουργείο Υγείας ο Μητσοτάκης

admin

«Να μιλάμε ο ένας στον άλλον και όχι σε άλλους για εμάς»

admin

Δένδιας: Η Συνθήκη της Λωζάνης ισχύει απαρέγκλιτα – Δεν έχει ημερομηνία λήξης ή αναθεώρησης

admin

Η προσπάθεια Κασσελάκη για ανακωχή και οι τομεάρχες εκτός… επιρροής

admin

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη διαρροή στοιχείων – Επιχείρηση «αποσύνδεση» του ΥΠΕΣ

admin