Image default
PIRAEUS BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το -12% στην Πειραιώς και το κόντρα… ράλι στην Optima

Στο -12%: Ένα μίνι – επεισόδιο διόρθωσης υφίσταται στις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, η οποία έχει αναδιπλωθεί στα 3,7 ευρώ, απέχοντας σχεδόν 12 ποσοστιαίες μονάδες από τα πρόσφατα υψηλά των 4,2 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι μπήκαν στο placement του ΤΧΣ, καταγράφουν απώλειες της τάξης του 0,30 ευρώ. Βέβαια, η μετοχή προέρχεται από ένα ισχυρότατο 12μηνο, με συνολικά κέρδη της τάξης του 75%.

6×6: Έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της Intrakat, η οποία προσγειώθηκε στην περιοχή των 5 ευρώ για πρώτη φορά από τις 15 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, η απόσταση από τα υψηλά 15ετίας των 5,6 ευρώ καθορίζεται πλέον στο -11%. Αυτό, ωστόσο, επ’ ουδενί «σβήνει» τα εντυπωσιακά κέρδη του 12μηνου, τα οποία υπερβαίνουν το 220%.

Κόντρα… ανοδικά: Μπορεί η αγορά να βρίσκεται σε φάση αναδίπλωσης, αλλά η Optima Bank κινείται σε αντίθετη ρότα, έχοντας σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο της ομολογουμένως σύντομης χρηματιστηριακής της ιστορίας. Η μετοχή βρέθηκε χθες στις παρυφές των 8,5 ευρώ, διευρύνοντας άνω του 10% τη μεταβολή στο τελευταίο 30ήμερο. Το αποτέλεσμα είναι η κεφαλαιοποίησή της να αγγίζει πλέον τα 625 εκατ. ευρώ.

«Φρένο»: Ένα σερί τεσσάρων καθοδικών συνεδριάσεων έχει συμπληρώσει η μετοχή της Real Consulting στην Εναλλακτική Αγορά, σε μια προσπάθεια αφομοίωσης των πρόσφατων υψηλών των 4,3 ευρώ. Μην ξεχνάμε ότι η εταιρεία «τρέχει» ένα ράλι σχεδόν 55% από τις αρχές του 2024, χάρη στις προοπτικές μετάταξης στην Κύρια Αγορά. Μέσα στο τελευταίο 4ήμερο, ωστόσο, έχει απολέσει τουλάχιστον 5%.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Related posts

Πειραιώς: Συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με τον συνεταιρισμό ΣΥΚΙΚΗ

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς εντάχθηκε στον Δείκτη Gender Equality 2022 της Bloomberg

admin

Axia: Πέντε σενάρια για την ΑΜΚ και τα CoCos της Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Tirana Bank

admin

Ο Γ. Γεωργόπουλος νέος γενικός διευθυντής ΗR της Πειραιώς

admin

Χρ. Μεγάλου: Ενίσχυση της καθαρής πιστωτικής επέκτασης το 2024

ad

HSBC: Αναβαθμίζει σε «Buy» Εθνική, Eurobank και Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Με lock-up period 90 ημερών Paulson-Mυστακίδης-Helikon

admin

«Το Πέρασμα-1922»: Μια παράσταση μνήμης από το ΠΙΟΠ

ad