Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης με στόχο την ευρύτερη συνεργασία με την Αίγυπτο

Με επίσκεψη στο Κάιρο ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του σε Σαουδική Αραβία, Ιορδανία και Αίγυπτο, με ατζέντα τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης. Στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει στην Αίγυπτο ο Γεραπετρίτης με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, καθώς και τον γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπντούλ Γκέιτ, θα είναι η ανάγκη αποκλιμάκωσης στη Γάζα, οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και η επόμενη μέρα του πολέμου.

Στόχος σύμφωνα με τον Γεραπετρίτη θα πρέπει να είναι «να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την επίλυση στη βάση μιας πιο μακράς παύσης, η οποία θα επιτρέψει στα μέρη, αλλά και στους διεθνείς παράγοντες, να μπορέσουν να συζητήσουν για μια βιώσιμη, διαρκή λύση».  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν Σαουδική Αραβία, Ιορδανία και Αίγυπτος, με την ελληνική διπλωματία να υπογραμμίζει και την ανάγκη να αποτραπεί η διάχυση της κρίσης.

Στις επαφές του στην Αίγυπτο με την οποία η Ελλάδα διατηρεί σχέση στρατηγικού χαρακτήρα ο ΥΠΕΞ αναμένεται να συζητήσει για την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών και για τις εξελίξεις στη Λιβύη, που απασχολούν Αθήνα και Κάιρο. Τόσο μετά την επίσκεψη του τούρκου υπουργού Ενέργειας, Αρπλασλάν Μπαϊρακτάρ στην Τρίπολη και τις δηλώσεις περί ερευνών, όσο και την ανακήρυξη συνορεύουσας ζώνης από τη Λιβύη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΩΤΑΚΗ

Related posts

Την 115 Πτέρυγα Μάχης επιθεώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

admin

Πλεύρης: Ελλειψη φαρμάκων μόνο στα εισπνεόμενα γιατί είναι εισαγωγής

admin

Πούτιν: Όλοι οι πόλεμοι τελειώνουν με διπλωματία

admin

Δεν βιάζονται για τη δίκη Μπελέρη

admin

Δίκη για το Μάτι: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου

admin

Υπουργοί με… προεκλογικό «φύλλο πορείας» για τις περιφέρειες

admin

Διεργασίες στο παρασκήνιο για υποψηφιότητα Μπελέρη

admin

Ντόρα Μπακογιάννη: Η έκπληξη της Αλεξίας και του Κώστα

admin