Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον Πόρο η έκτη περιβαλλοντική απόΔραση του ομίλου Attica

Στον Πόρο υλοποιήθηκε η 6η περιβαλλοντική απόΔραση του Όμιλου Attica, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γης που εορτάζεται, κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου. Η πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε από τις 4 έως τις 7 Απριλίου δημιούργησε θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο νησί, με δράσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής κουλτούρας και παράλληλα δηλώνουν εμπράκτως την υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες μέσα από την ενεργοποίηση δεκάδων εθελοντών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η 4ήμερη απόΔραση, έφερε κοντά 92 εθελοντές – εργαζόμενους του Ομίλου Attica, 19 εθελοντές της ΜΚΟ «Αegean Rebreath» καθώς και την ομάδα της ΜΚΟ «Πράκτορες του Πλανήτη». Η ισχυρή ομάδα των εθελοντών υλοποίησε δράσεις με δύο βασικούς κατευθυντήριους άξονες:

  • Εκπαίδευση & υλοποίηση προγραμμάτων σε σχολεία: με απώτερο στόχο, τη διαμόρφωση συνηθειών που συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας κουλτούρας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον, περισσότεροι από 280 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων του Πόρου συμμετείχαν σε σειρά βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιήθηκαν κατά τις 2 πρώτες ημέρες της απόΔρασης, από την Αegean Rebreath και τους Πράκτορες του Πλανήτη με την υποστήριξη και το συντονισμό της Αttica Group.
  • Περιβάλλον & καθαρισμός θαλάσσιου βυθού: ακολούθησε 2ήμερος εκτενής καθαρισμός του βυθού του λιμανιού του Πόρου. Κατά τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής, η ομάδα των 111 εθελοντών του Ομίλου Attica και της Αegean Rebreath, συνέλεξε και ταξινόμησε, υπό την καθοδήγηση της Αegean Rebreath, περισσότερα από περίπου 3.000 ανακυκλώσιμα αντικείμενα μεταξύ των οποίων πλαστικά, ελαστικά οχημάτων, μέταλλα, αλουμίνια, γυαλιά, κεραμικά κτλ.

Πέραν από τη σπουδαιότητα της έμπρακτης συμβολής στον καθαρισμό, η ενεργή συμμετοχή σε συνδυασμό με την έντονη και ζωντανή εικόνα της διαδικασίας συλλογής χιλιάδων απορριμμάτων από το βυθό, στοχεύει στην ουσιαστική ευαισθητοποίηση και περαιτέρω κινητοποίηση της νέας γενιάς αλλά και συνολικά των κατοίκων του νησιού.

Ο Επιτελικός Διευθυντής Διοίκησης & Μετασχηματισμού και επικεφαλής της ομάδας Υπεύθυνης και Βιώσιμη Ανάπτυξης του Ομίλου Αttica, κος Παναγιώτης Παπαδόδημας, δήλωσε σχετικά:

«Σταθερή προτεραιότητα για την Αttica Group αποτελεί η στήριξη των νησιών μας, με δράσεις που αφενός απαντούν στις διαφορετικές ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά και αφετέρου συνεισφέρουν στην βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η απόΔρασή μας στον Πόρο, συμβάλλει στην επιβεβλημένη προτεραιότητα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και στην ανάδειξη των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Παράλληλα, καλλιεργούμε τις αξίες του εθελοντισμού στους περισσότερους από 2.300 εργαζόμενους μας. Είμαστε περήφανοι για την ιδιαίτερα μεγάλη και ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων του Ομίλου στις δράσεις μας, όπως ακριβώς αποτυπώνεται επί σειρά ετών στους δημοσιευμένους ετήσιους απολογισμούς ESG».

Related posts

Alpha Trust: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης

admin

Ποιος αναλαμβάνει τη διανομή του «Ούζο 12»

admin

Intralot: Νέα σύμβαση με την κρατική λοταρία της British Columbia

admin

Ανακύκλωση μπαταριών λιθίου από τη Sunlight και τους εταίρους της

admin

Ιλυδα: Βελτίωση λειτουργικών κερδών το 2023, προτείνει μέρισμα 0,02 ευρώ ανά μετοχή

admin

Φαφαλιός-Committee: Προτείνει ταμείο R&D στην Ελλάδα για πράσινα ναυτιλιακά καύσιμα

admin

Πρόγραμμα επιβράβευσης εγκαινιάζει το ΙΑΣΩ

admin

Θεσσαλονίκη: Συνεργασία 24 επιχειρήσεων για την ανακύκλωση

admin

ΔΕΗ blue: Πάνω από 2.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων πανελλαδικά

admin