Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αλγερία ο Ερντογάν με σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο – Υπογράφτηκε συμφωνία για φυσικό αέριο

Σε υπογραφή πολλών συμφωνιών με την Τουρκία προχώρησε η Αλγερία, στις οποίες περιλαμβάνεται και μια σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με την αλγερινή κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Sonatrach, ανακοίνωσε την Τρίτη η αλγερινή προεδρία.

Οι συμφωνίες υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Αλγέρι. O πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν υποδέχτηκε τον ομόλογό του στο αεροδρόμιο Χουαρί Μπουμεντιέν της Αλγερίας.

🇹🇷🇩🇿 Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Cezayir’de, mevkidaşı Abdülmecid Tebbun tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. pic.twitter.com/vZaBkslvBb

— A Haber (@ahaber) November 21, 2023

Τον Ερντογάν συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, η Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Μαχινούρ Οζντεμίρ Γκιοκτάς, ο Υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ο Υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο Υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, ο Υπουργός Μεταφορών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, ο διευθυντής της MİT Ιμπραήμ Καλίν, ο Διευθυντής Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και ο επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου, Πρέσβης Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές κατά τις συναντήσεις Τούρκων και Αλγερινών υπουργών εξετάστηκαν “όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Αλγερίας, οι οποίες έχουν αποκτήσει σημαντική δυναμική πρόσφατα και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.”

Related posts

Ρωσία – Από είδηση… Ιστορία: Η εισβολή στην Ουκρανία από τον Σεπτέμβρη στη διδακτέα ύλη στα ρωσικά σχολεία

admin

Ιταλία: Σαράντα εννέα διασωθέντες από ναυάγιο στ΄ ανοικτά της Λαμπεντούζα

admin

Ο Μπάιντεν ευελπιστεί πως οι Iσραηλινoί θα μεριμνήσουν για την προστασία του μεγαλύτερου νοσοκομείου στη Γάζα

admin

Κοινοβούλιο Λιβύης: Να φύγουν “αμέσως” οι πρεσβευτές χωρών που υποστηρίζουν το Ισραήλ

admin

Ο Ερντογάν βγήκε και τραγούδησε και είπε ότι περιμένει “νίκη από τον πρώτο γύρο”

admin

Το δίλημμα που αντιμετωπίζουν ΕΚΤ και Fed με τα επιτόκια

admin

Οι Ουκρανοί κρατούν το προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη του Δνείπερου

admin

Πολωνικά ΜΜΕ: Ουκρανικός ο πύραυλος που είχε πλήξει τη χώρα

admin

Σερβία-Κόσοβο: Νέες εκλογές στο βόρειο Κόσοβο ζητούν Γαλλία και Γερμανία

admin